Kevin Costner a primit premiul Cesar de onoare FOTO

Kevin Costner a primit un premiu Cesar de onoare vineri seară la Paris, exprimându-şi recunoştinţa faţă de cinematograful francez pentru că l-a acceptat 'aşa cum este', adică un actor 'american' care 'face filme gen cowboy'.

RomaniaTV.net
23 feb. 2013, 07:26
Kevin Costner a primit premiul Cesar de onoare FOTO

Vizibil emoţionat, protagonistul din ‘Dansând cu lupii’ şi ‘Incoruptibilii’ şi-a primit distincţia de onoare din mâinile lui Michel Hazanavicius, regizorul filmului ‘Artistul’, scrie Agerpres.

Vă mulţumesc pentru că mă acceptaţi aşa cum sunt. Fără îndoială, sunt american. Fără îndoială, fac filme gen cowboy’, a spus el într-o franceză stângace. ‘Ţările noastre două au împrumutat atât de mult una de la cealaltă’ în cea de-a şaptea artă, a adăugat el, vorbind de această dată în engleză şi afirmându-şi totodată bucuria de a fi turnat un film în Franţa.

‘Viaţa mi-am trăit-o în lumea cinematografiei, iar cinematografia mi-a dezvăluit lumea’, a continuat Costner, declarându-şi dragostea ‘pentru bărbaţii şi femeile din breaslă care lucrează ore lungi fără să se plângă’, inclusiv şoferi şi bucătari.

‘Filmele ne spun adevăruri ascunse, ne spun că eroii nu câştigă întotdeauna’, a conchis el, în faţa soţiei sale, aşezată în primul rând al sălii în care s-a desfăşurat ceremonia de premiere.