KFC a recunoscut! Puii crescuţi pentru consum trăiesc în condiţii înfiorătoare. O treime din pui prezintă arsuri şi inflamaţii

KFC a dezvăluit realităţile producţiei de pui după ce a recunoscut condiţiile precare de bunăstare în rândul furnizorilor săi. O treime din păsările din fermele din Marea Britanie şi Irlanda suferă de o inflamaţie dureroasă, cunoscută sub numele de pododermatita păsărilor, aceasta putând afecta mersul acestora.   

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 12:03
KFC a recunoscut! Puii crescuţi pentru consum trăiesc în condiţii înfiorătoare. O treime din pui prezintă arsuri şi inflamaţii

Dermatita de la nivelul pielii este caracterizată prin leziuni la nivelul picioarelor, de regulă din cauza unei ventilaţii deficitare. KFC a recunoscut faptul că numărul păsărilor afectate a scăzut în ultimii patru ani de la 35% şi că înainte furnizorii atingeau un număr cu 15% mai mic.

Citeşte şi: KFC anunţă meniuri de carne creată în laborator cu ajutorul imprimantelor 3D

Aproximativ toţi puii crescuţi pentru KFC sunt rase cu creştere rapidă care au nevoie de doar 30 de zile pentru atingerea greutăţii ideale sacrificării. Unul din 10 pui crescuţi pentru KFC suferă de arsuri cauzate de amoniacul din deşeurile altor păsări.

KFC a fost lăudat de campaniile de bunăstare a animalelor pentru datele făcute publice din primul său raport de bunăstare animală. Datele vor fi folosite de companie pentru a urmări progresele în abordarea diferitelor măsuri de bunăstare, inclusiv rata de mortalitate, consumul de antibiotice şi densitatea stocurilor.

Citeşte şi: KFC, Taco Bell şi Pizza Hut suspendă planurile de dezvoltare şi estimează pentru acest an vânzări în restaurante mai mici cu 44%

„Este minunat să vezi cât de transparentă a fost afacerea în furnizarea de informații valoroase și în evidențierea zonelor de îmbunătățire. Bunăstarea animalelor nu mai este o problemă abstractă, iar acum, mai mult decât oricând, oamenii înțeleg importanța îmbunătățirii vieții puiilor „, a declarat Tracey Jones, director global al afacerilor alimentare la Compassion in World Farming.