„KFC şi McDonalds, afară din ţară!”. Proteste anti-americane de amploare, în mai multe oraşe din China

Manifestații antiamericane au avut loc în mai multe orașe din China în fața unor restaurante KFC în cursul cărora protestatarii au acuzat Washingtonul că este responsabil de arbitrajul internațional care a respins pretențiile Chinei referitoare la Marea Chinei de Sud.

20 iul. 2016, 09:50
„KFC şi McDonalds, afară din ţară!”. Proteste anti-americane de amploare, în mai multe oraşe din China

Protestarii s-au strâns în fața restaurantelor agitând pancarte și scandând sloganuri ostile SUA în cel puțin unsprezece orașe. ”KFC și McDonalds, afară din China!„, se putea citi pe o banderolă roșie afișată de către un manifestant.

KFC este în opinia chinezilor un puternic simbol al capitalismului american, în China fiind în prezent circa 5.000 de restaurante de acest tip.

Citeşte şi Beijingul avertizează: Risc ridicat de conflict în Marea Chinei de Sud

Presa de stat chineză a acuzat Washingtonul că a încurajat Filipinele să declanșeze la Curtea Permanentă de Arbitraj (CPA) din Haga o procedură împotriva Chinei pentru soluționarea disputei dintre cele două țări.

CPA a estimat săptămâna trecută că Beijingul ”nu are drepturi istorice” care să justifice pretențiile sale asupra cvasitotalitățiii Mării Chinei de Sud în fața revendicărilor unor state precum Filipine, Vietnam, Malaezia și Brunei. Verdictul a fost primit cu furie de către Beijing.