Ce produse de fast-food sunt mai sănătoase şi mai sărace în calorii, McDonalds sau KFC?

Cine poate spune că n-a gustat măcar o dată în viaţa lui delicioasele preparate de la McDonalds sau de la KFC? Pentru că acesta este adevărul: de gustoase sunt gustoase, de sănătoase... rămâne de văzut. Cert este că o cantitate prea mare de fast-food şi consumată pe perioade lungi aduce prejudicii sănătăţii, dar şi siluetei.

21 iun. 2022, 14:45
Ce produse de fast-food sunt mai sănătoase şi mai sărace în calorii, McDonalds sau KFC?

Ştim, însă, că satisfacerea ocazională a câte unei pofte nu a omorât pe nimeni. Aşa că, atunci când ai poftă de fast-food, fie McDonalds sau KFC, simte-te liber să ţi-o satisfaci. Când vine vorba de hamburgeri, McDonald’s este întotdeauna opțiunea de top, în timp ce, când vine vorba de pui prăjit, KFC apare în mintea tuturor. Explicaţia este faptul că produsele acestor două lanțuri au devenit mărci comerciale și, în cele din urmă, s-au identificat cu brandurile.

Dacă, însă, te preocupă şi silueta, atunci trebuie să ţii cont de recomandările pe care ţi le vom face în rândurile următoare pentru că numărul de calorii al aceluiaşi preparat diferă de la un producător la altul.

McDonalds sau KFC? Ce produse sunt mai sărace în calorii

De pildă, burgerii de la McDonald’s sunt mai sănătoși decât cei de la KFC. În schimb, cartofii prăjiți de la KFC sunt mai sănătoși comparativ cu cei livrați de McDonald’s . Hot ‘N’ Crispy Chicken, de la KFC, are 246 de calorii, ceea ce înseamnă că nu este o variantă foarte sănătoasă spre deosebire de varianta de la McDonald’s, care are 194 de calorii.

Citeste si VIDEO viral. Cum le mulţumeste o influenceră din Rusia americanilor, pentru închiderea McDonalds, KFC şi Coca Cola. „Până la vară devenim mai frumoşi şi mai puternici. Acum mă duc să-mi hrănesc ursul”

Este deja cunoscut faptul că mâncarea de acest fel nu este cea mai sănătoasă. Marea majoritate a preparatelor este realizată din semipreparate, acestea fiind reîncălzite. Produsele oferite au un număr foarte mare de calorii, iar dacă sunt consumate constant pot crea dependență. De aici până la obezitate nu mai este decât un pas.

McDonald’s este cel mai mare distribuitor de jucării din lume. Totul se datorează celebrului meniu „Happy Meal” care vine la pachet cu o jucărie. Simbolul celor de la McDonald’s este mai cunoscut la nivel mondial.

Spre deosebire de McDonald’s , în Japonia există o tradiție de Crăciun ca toată lumea să mănânce KFC. Conform statisticilor, KFC are peste 15.000 de restaurante în 109 țări, din care 5.200 sunt doar în Statele Unite.

Citeste si Ce a găsit o tânără într-un burger de la McDonald’s. Imaginile au devenit virale: „Era scârbos să găsesc ceva străin în mâncarea mea”

Experiment. Un australian a mâncat doar KFC timp de o lună şi a ajuns la spital

Când a început provocarea, Conan Visser, care avea un stil de viaţă foarte activ şi făcea mult sport, avea 75 de kilograme. După o lună cântărea 82,6 kg. Bărbatul din Australia a arătat pe social media că a avut probleme de sănătate, precum constipaţie, afecţiune renală şi diverse probleme la analizele de sânge. El a spus că cele mai grave efecte nu le-a simţit fizic, ci mental.

Mi-a scăzut stima de sine, încrederea în mine. Nu mai ştiam să gestionez conflictele şi nici să interacţionez cu oamenii. Am văzut cum sănătea mea mentală este în declin. Acest lucru este cauzat de faptul că acest tip de dietă eliberează mai multă serotonină şi scade dopamina, deci nu numai că vă simţiţi nemotivaţi şi mai puţin pozitivi, sunteţi, de asemenea, mai fericiţi fiind pe canapea şi făcând mai puţină activitate”, a spus el, potrivit Daily Mail.

Conan Visser a avut dureri de stomac şi ajunsese să meargă la toaletă de mai mult de 4 ori pe zi. În a 10-a zi a provocării, din cauza durerilor insuportabile de stomac, a trebuit să meargă la spital. Cu toate că analizele sale au ieşit prost, a luat laxative şi a continuat provocarea. Până la sfârşitul lunii, el consumase peste 100.000 de calorii şi cheltuise 1.000 de dolari pentru mese.