80% din locuitorii din Kiev au rămas fără apă. Rușii, atacuri tot mai violente în Ucraina: peste 20 de localități atacate în ultimele 24 de ore

În valul de atacuri lansat de ruși în mai multe regiuni ucrainene, și capitala, Kiev, a fost puternic afectată. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat că mai multe zone din oraș au rămas fără energie electrică și apă.

31 oct. 2022, 09:33
80% din locuitorii din Kiev au rămas fără apă. Rușii, atacuri tot mai violente în Ucraina: peste 20 de localități atacate în ultimele 24 de ore

Primarului capitalei ucrainene, Vitali Klitschko, a declarat că „80% dintre locuitorii Kievului sunt acum fără apă din cauza atacurilor cu rachete ale ocupanților”.

„O parte a capitalei este lipsită de energie electrică. În unele zone nu există alimentare cu apă. Toate serviciile încercăm să le repunem în funcțiune”, a declarat primarul din Kiev.

Rusia a atacat un obiect de infrastructură critică din Zaporojie. Orașul a rămas fără curent electric.

Rușii au lovit și un obiect de infrastructură critică din Harkov, a anunțat primarul orașului, Igor Truhanov. De asemenea, sunt raportate explozii în Vîșgorod, Krivoy Rog și Zaporojie, scrie presa ucraineană. Primarul Oleksandr Vilkul a raportat lansări de rachete și asupra orașului Krivoy Rog.

Au fost raportate explozii la Kiev și mai multe regiuni, cum ar fi Harkov, Poltava, Vinnița și Kirovograd.

Rușii au atacat din sistemele MLRS, artileria grea și drone kamikaze raionul Nikopol din regiunea Dnepropetrovsk. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko, anunță că o femeie de 31 de ani a murit. O altă femeie este rănită.

Citește și Kievul se confruntă cu întreruperi ale curentului electric „fără precedent” după bombardamentele ruseşti

„Aproape 30 de clădiri înalte și case private au fost avariate în oraș. De asemenea, potrivit lui Reznicenko, a fost avariat un liceu, o clădire administrativă, mai multe mașini și linii electrice.

Circa 20 de localități din Ucraina au fost atacate de ruși în ultimele 24 de ore. Potrivit Statului Major General, în perioada 30-31 octombrie, rușii au lansat 4 rachete și 5 lovituri aeriene, au efectuat peste 90 de atacuri de la sisteme de lansare cu rachete multiple.

Citește și Pierderi uriaşe pentru flota Mării Negre a Rusiei după atacurile forţelor ucrainene de sâmbătă VIDEO