Pierderi uriaşe pentru flota Mării Negre a Rusiei după atacurile forţelor ucrainene de sâmbătă VIDEO

Marina rusă a respins sâmbătă un atac cu dronă, în Golful Sevastopol, vizând Flota rusă la Marea Neagră, a anunţat guvernatorul prorus Mihail Razvojaiev al oraşului din Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

30 oct. 2022, 16:41
Pierderi uriaşe pentru flota Mării Negre a Rusiei după atacurile forţelor ucrainene de sâmbătă VIDEO

Portul Sevastopol a fost „închis temporar” circulaţiei navelor şi feriboturilor în urma acestui atac, au anunţat autorităţile din oraş. Rusia a confirmat doar că dragorul de mine Ivan Golubeț a fost avariat, dar o serie de rapoarte indică faptul că pierderile ar putea fi mult mai mari, fregata Amiral Makarov fiind la rândul său atinsă.

”Nicio instalaţie din acest oraş nu a fost atinsă. Situaţia este sub control”, a dat asigurări guvernatorul Sevastopolului.

Fregata Amiral Makarov a devenit noua navă amiral a flotei ruse de la Marea Neagră după distrugerea crucișătorului Moscova de către armata ucraineană. După atac, ambele suprastructuri ale navei au fost avariate, echipamentele radar, sistemele de control al incendiilor și de comunicații au fost dezactivate, relatează rosZMI citând surse din Ministerul Apărării.

O navă mare de asalt amfibie (APV) și mai multe nave auxiliare ar fi suferit, de asemenea, daune la suprafață, iar o navă de transport a fost avariată. S-a raportat și despre distrugerea unei ambarcațiuni amfibie din clasa Serna sau și a unei alte nave, scrie Ziare.com.

Citeşte şi: Rusia somează SUA să-şi retragă armele nucleare „tactice” din Europa şi să înceteze testarea lor în exerciţii comune sub egida NATO

Depozitele de combustibil (pline pe jumătate în momentul impactului) și instalațiile de depozitare ar fi fost distruse. Interlocutorii jurnaliştilor rosZMI de la sediul Flotei Mării Negre au raportat patru până la şapte morţi şi între 15 şi 20 de răniţi.

Reparația navei Amiral Makarov, dacă componentele sunt disponibile, va dura două până la trei săptămâni. Dacă echipamentul necesar nu este disponibil, reparațiile pot dura o lună și jumătate până la două luni. În prezent, flota Mării Negre a Federației Ruse are de fapt o singură navă cu apărare antiaeriană serioasă.

Rusia a dat vina pe Ucraina pentru atacuri, și că ucrainenii ar fi fost ajutați de instructori din Marea Britanie. Potrivit Federației Ruse, Golful Sevastopol ar fi fost atacat cu ajutorul dronelor aeriene și maritime. Potrivit surselor jurnaliştilor, atacul din 29 octombrie demonstrează „pierderea iniţiativei pe mare a Federaţiei Ruse”.

Citeşte şi: Adjunctul şefului grupului Wagner, ucis de luptătorii unităţii speciale ucrainene Hort