Kiev-ul terorizat de rachete şi bombe la doar două ore după „negocierile de pace”! A început o nouă noapte de teroare pentru Ucraina

Rușii au reluat bombardamentele din Kiev, luni seară, la scurt timp după ce negocierile dintre cele două tabere aflate în război au ajuns la final. S-au înregistrat deja morţi şi răniţi.

28 feb. 2022, 19:42
Kiev-ul terorizat de rachete şi bombe la doar două ore după „negocierile de pace”! A început o nouă noapte de teroare pentru Ucraina

Kievul, lovit de bombardamente. Exploziile au survenit la scurt timp după ce presa internațională a anunțat încheierea – fără rezultate concrete – a negocierilor de la Gomel (Belarus), dintre delegațiile rusă și ucraineană.

Kievul, lovit de bombardamente cu rachete, la scurt timp după anunțul încheierii negocierilor din Belarus

Exploziile au fost semnalate în jurul orei locale 18.40 (aceeași oră în România), la est de centrul Kievului. Sunt cele mai puternice explozii semnalate până acum la nivelul acestei zile. Atacul ar fi vizat o unitate militară din zona Brovary, o suburbie a capitalei Kiev, iar în urma sa o persoană a murit și alte cinci au fost rănite.

După explozii, s-au declanșat sirenele de alarmă. Nu a fost un incident izolat. Luni seară, la Kiev era în desfășurare un atac cu rachete. Explozii de rachete erau semnalate, la aproximativ aceeași oră, și la Brovarî (Brovary), unde tirul a fost confirmat chiar de către primarul orașului.

Kievul trăieşte din nou o noapte de coşmar

Oficialii din Rusia şi Ucraina au încheiat luni discuţiile de pace şi se vor întoarce în capitalele lor pentru consultări suplimentare înainte de o a doua rundă de negocieri, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.

”Părţile au stabilit o serie de priorităţi şi teme care necesită anumite decizii” înainte de o a doua rundă de discuţii, a declarat Podoliak. Negocierile dintre Rusia şi Ucraina, care s-au desfăşurat în regiunea Gomel, la frontiera dintre Ucraina şi Belarus, în încercarea de a obţine o încetare a ostilităţilor în cadrul ofensivei ruse împotriva Ucrainei, s-au încheiat după mai bine de cinci ore, a declarat Leonid Sluţki, unul dintre membrii delegaţiei ruse.

Citește și: UE pune sateliţii pe Rusia. Ucraina e ajutată să monitorizeze din spațiul aerian mişcările trupelor invadatoare din Rusia
Anterior, în cursul după-amiezei de luni, Emmanuel Macron l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a găsit o cale de a opri atacurile armatei ruse în Ucraina. După aceea, Macron a discutat şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky.

Kievul trăieşte din nou o noapte de coşmar

Preşedintele Rusiei a solicitat o ”recunoaştere a suveranităţii ruse în Crimeea, realizarea demilitarizării şi denazificării statului ucrainean şi garanţia statutului său neutru” ca precondiţii ale oricărei soluţii, anunţă într-un comunciat Kremlinul, în urma aceste convorbiri la telefn a celor doi şefi de stat, conform Mediafax.

Citește și: E oficial! Volodimir Zelenski a semnat documentul prin care Ucraina să adere la Uniunea Europeană!