Kievul acuză Moscova de propagandă pentru a-şi justifica „agresiunea”

Ucraina a acuzat, sâmbătă, Rusia că a lansat o campanie de propagandă pentru a-şi justifica "agresiunea" în estul ţării, confruntat cu o insurecţie separatistă prorusă, şi pentru a submina legitimitatea noului preşedinte prooccidental, Petro Poroşenko, informează AFP.

31 mai 2014, 11:31
Kievul acuză Moscova de propagandă pentru a-şi justifica „agresiunea”

După confruntările violente de la începutul săptămânii de pe aeroportul internaţional din Doneţk, ciocnirile se multiplică între insurgenţi şi forţele guvernamentale, în condiţiile în care două delegaţii de observatori internaţionali ai OSCE sunt date dispărute.

Moscova a denunţat „o operaţiune de pedepsire” din partea Kievului şi a făcut apel la încetarea operaţiunilor militare în vederea unui dialog cu separatiştii.

„Kremlinul nu încetează să facă declaraţii bazate pe emoţie şi să inventeze informaţii cu scopul de a susţine agresiunea rusă„, a denunţat ministrul ucrainean de externe, Andrei Deşciţa.

Campania masivă de informare lansată în ultimele zile de Kremlin împotriva operaţiunii antiteroriste, cu un discurs dublu şi informaţii false, arată un lucru: este ultima şansă pentru Rusia de a încerca să influenţeze opinia publică internaţională„, a precizat şeful diplomaţiei ucrainene într-un articol publicat de ziarul anglofon Kyiv Post.

Livrarea de arme alături de medicamente şi de alte lucruri este cel puţin contradictorie„, a denunţat Deşciţa. Potrivit înaltului diplomat ucrainean, Rusia caută să submineze legitimitatea lui Petro Poroşenko, ales din primul tur la 25 mai.

Poroşenko urmează să se întâlnească la 4 iunie, în Polonia, cu preşedintele SUA, Barack Obama, înainte de ceremonia prilejuită de comemorarea debarcării aliaţilor în Franţa, din 6 iunie, la care participă şi preşedintele rus, Vladimir Putin. Barack Obama vrea să-i exprime direct preşedintelui ales „angajamentul său faţă de Ucraina”, a precizat consilierul său adjunct pentru securitate naţională, Ben Rhodes.

Citeşte şi: DOUĂ TREIMI din trupele RUSE s-au RETRAS de la graniţa cu Ucraina