DOUĂ TREIMI din trupele RUSE s-au RETRAS de la graniţa cu Ucraina

NATO a văzut 'unele semne' că Rusia a început să-şi retragă trupele de la frontiera cu Ucraina, a declarat vineri secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 17:22
DOUĂ TREIMI din trupele RUSE s-au RETRAS de la graniţa cu Ucraina

‘Poate circa două treimi s-au retras acum şi, bineînţeles, salutăm acest lucru’, a declarat Anders Fogh Rasmussen în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Vilnius, împreună cu preşedinta lituaniană Dalia Grybauskaite, pe marginea sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO.

‘Totuşi, există încă un număr semnificativ de soldaţi gata să intre în acţiune dacă este luată o decizie politică’, a adăugate secretarul general al Alianţei nord-atlantice.

Citeşte şi Ministrul adjunct al apărării: Rusia îşi va retrage toate trupele de la graniţa cu Ucraina „în câteva zile”

‘Continuăm să facem apel la Rusia să nu mai susţină bandele proruse înarmate şi să închidă frontiera, astfel încât să nu vedem arme şi combatanţi trecând în Ucraina’, a mai spus şeful NATO.

El a adăugat în context că pentru luni este prevăzută la Bruxelles o reuniune a Consiliului NATO-Rusia, fără a da alte detalii.

Rusia a solicitat convocarea unei astfel de reuniuni la nivel de ambasadori pentru a aborda criza din Ucraina, unde continuă ofensiva forţelor guvernamentale împotriva fiefurilor proruse din estul ţării, menţionează Efe