Kilogramele în plus chiar sunt importante: Grasul tribului este un EROU – GALERIE FOTO

Bărbaţii din tributul Bodi, din Etiopia, se întrec, în fiecare an, într-o competiţie ciudată, de a deveni cel mai gras om, iar răsplata prezintă cea mai mare dorinţă a oricărui om.

01 nov. 2013, 13:11

Bărbaţii necăsătoriţi trec printr-o ceremonie denumită Ka’el, iar timp de şase luni beau o combinaţie de sânge şi lapte de vacă într-o încercare de a acumula cele mai multe kilograme. „Premiul” acestor competiţii este titlul de erou pentru întreaga viaţă şi dreptul de a-şi alege o soţie, scrie Daily Mail.


Cu şase luni înainte de ziua cea mare, bărbaţii care intra în competiţie se retrag în coliba lor şi aşteaptă să primească hrană din partea femeilor, respectiv un de sânge de vacă cu lapte. Aceşti bărbaţi nu au voie să se mişte şi nici să aibă relaţii sexuale în răstimpul celor şase luni.

Un alt aspect care vă poate produce greaţă este că deşi sângele îngurgitat de către bărbaţii provine de la vaci, acestea nu sunt sacrificate, deoarece sunt considerate sacre de către trib. Venele vacilor sunt crestate cu ajutorul unor cuţite, iar sângele este lăsat să curgă în anumite recipiente, în timp ce animalul este conştient.


Citeşte şi Lovitură de Cartea Recordurilor: Un etiopian susţine că are 160 DE ANI

În ziua ceremoniei Ka’el, bărbaţii îşi pun cenuşă şi lut pe tot corpul înainte de a ieşi din coliba în care şi-au petrecut ultimele şase luni. Apoi, cei mai graşi bărbaţi ai tribului trebuie să înconjoare timp de ore întregi un copac sacru. Pentru mulţi dintre aceştia, mersul pe jos este o adevărată corvoadă, dar sunt ajutaţi de femeile satului, care îi susţin şi le oferă apă şi alcool.

Ritualul a ieşit la iveală datorită fotografiilor realizate de francezul Eric Lafforgue şi evidenţiază greutăţile prin care trec bărbaţii din Bodi pentru a deveni eroul tribului.

Citeşte şi Descoperire importantă în Etiopia: Un eveniment biblic, susţinut de ştiinţă