Kim Jong-Un a obligat oficialităţi nord-coreene de rang înalt să ia lecţii din „Mein Kampf”

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a oferit mai multor oficialităţi de rang înalt din cadrul regimului comunist exemplare din "Mein Kampf", un pamflet scris de Adolf Hitler, încurajându-i să se inspire din carte, a anunţat marţi un site de ştiri al unor transfugi nord-coreeni.

RomaniaTV.net
19 iun. 2013, 08:07
Kim Jong-Un a obligat oficialităţi  nord-coreene de rang înalt să ia lecţii din „Mein Kampf”

Kim Jong-Un a distribuit traduceri ale „Mein Kampf” (Lupta mea) cu ocazia aniversării sale, în ianuarie, potrivit New Focus International.

Articolul, care are la bază mărturii sub protecţia anonimatului ale unui oficial nord-coreean aflat în post în China, a fost reluat de marile ziare sud-coreene miercuri.

„Subliniind că Hitler a reuşit să reconstruiască Germania imediat după înfrângerea în Primul Război Mondial, Kim Jong-Un a dat ordin ca al Treilea Reich să fie studiat cu atenţie şi a cerut să fie trase învăţăminte de ordin practic„, potrivit sursei citate de site.

Kim Jong-Un a relevat rolul sportului în unificarea poporului german în jurul proiectului nazist şi îi încurajează pe nord-coreeni să facă exerciţii fizice.

Redactată de către Adolf Hitler în timpul unei detenţii, în 1924, în urma unei tentative de puci, cartea „Mein Kampf” conţine elemente autobiografice şi ideologia nazismului. Începând din 1936, cartea a devenit cadoul pentru căsătorie oferit de stat cuplurilor germane.

Un om de afaceri nord-coreean, intervievat de New Focus International, a evocat un zvon persistent în rândul elitei de la Phenian, potrivit căruia Kim Jong-Un a studiat îndeaproape istoria hitleristă în timpul studiilor sale, în Elveţia.

Unica dinastie comunistă din lume, familia Kim conduce Coreea de Nord cu o mână de fier de peste şase decenii. Kim Jong-Un, în vârstă de aproximativ 30 de ani, i-a urmat la putere tatălui său Kim Jong-Il, mort în decembrie 2011.


loading...