Kim Jong-un a murit, susţine presa japoneză. Coreea de Nord, în stare de şoc

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a murit sau este pe patul de moarte, fără şanşe de recuperare, transmite presa chineză şi japoneză, conform New York Post. 

RomaniaTV.net
25 apr. 2020, 20:24
Kim Jong-un a murit, susţine presa japoneză. Coreea de Nord, în stare de şoc

Kim Jong-un ar fi decedat, transmite televiziunea HKSTV din Hong Kong, în timp ce o altă publicaţie japoneză scrie că liderul nord-coreean este în „stare vegetativă”, după ce a suferit o operaţie pe cord la începutul lunii.

Directorul adjunct al televiziunii din Hong Kong susţine, însă, că liderul de la Phenian, Kim Kong-un, a murit, informaţia fiind confirmată de o sursă demnă de încredere.

Publicaţia japoneză Shukan Gendai a scris vineri că liderul nord-coreean se află în stare vegetativă, în urma unei operaţii pe cord la care a fost supus la începutul lunii aprilie, notează Daily Mail. Jurnaliştii japonezi au citat un medic chinez care ar l-ar îngriji pe Kim Jong-un, care s-ar aflat în stare gravă ca urmare a unei intervenţii pe cord realizate cu întârziere.

Potrivit sursei citate, Kim Jong un s-a aflat într-o localitate nord-coreeană în momentul în care a avut dureri în zona pieptului. Liderul de la Phenian s-a prăbuşit la pământ, fiind resuscitat de medicul care-l însoţea şi transportat de urgenţă la spital.

Până în prezent, autorităţile nord-coreene nu au furnizat informaţii despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un. 

Agenţia Reuters notează că nu a putut stabili dacă vizita medicilor chinezi are legătură cu problemele de sănătate ale liderului nord-coreean.

Donald Trump a vorbit la telefon cu Klaus Iohannis despre pandemia de coronavirus. Mesajul preşedintelui