Kim Jong-un, în lacrimi la o paradă militară grandioasă, infirmând zvonurile că ar fi decedat

În ciuda rapoartelor din presa occidentală, Kim Jong-un este viu și nevătămat şi a participat la o grandioasă paradă militară care a avut loc sâmbătă dimineață la Phenian.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 05:00

Evenimentul, la care au luat parte zeci de mii de oameni cu stegulețe în mâini, a marcat împlinirea a 75 de ani de la înființarea Partidului Muncitoresc Coreean, aflat la putere încă de la înființare.

Liderul de la Phenian și-a făcut apariția în Piața Kim Il-sung la miezul nopții, în uralele mulțimii. Copiii, îmbrăcați de sărbătoare, l-au întâmpinat cu flori în mâini și cu zâmbete pe buze. Liderul suprem s-a aplecat și a pupat câțiva elevi, semn că distanțarea fizică e o sperietoare „doar” pentru restul lumii.

Îmbrăcat la costum și cu cravată, Kim Jong-un s-a adresat națiunii, de la tribună, cu ochii vădit înlăcrimați. Liderul de la Phenian a vorbit de o posibilă reconciliere între Nord și Sud, deși a insitat că țara sa va continua să-și întărească armata, pentru a face față amenințărilor occidentale. „Vom continua să ne întărim armata, cu scopuri de autoapărare şi de descurajare”, a spus Kim Jong-un, potrivit agenției de știri EFE.

Chiar la parada de sâmbătă dimineață, Coreea de Nord a prezentat o nouă rechetă balistică intercontinentală, care ar avea o rază de acțiune mai mare decât racheta Hwasong-15, dezvoltată tot de Phenian.

Apariția sa este controversată, mai multe surse occidentale susținând, rând pe rând, că liderul nord-coreean este fie decedat, fie pe moarte.

Citeşte şi: Donald Trump: „Sunt imun, nu ştiu pentru cât timp. Dacă vă uitaţi la Joe Biden, sâmbătă tuşea îngrozitor”


loading...