Kim Jong-un aşteaptă „răbdător” să adopte „decizii curajoase” privind negocierile cu Trump

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a afirmat vineri într-un discurs în faţa Adunării Supreme a Poporului că va "aştepta răbdător" până la sfârşitul anului ca Washington să adopte "decizii curajoase" în privinţa negocierilor, înainte de a lua o hotărâre, transmite Yonhap, citând agenţia de stat de la Phenian KCNA.

RomaniaTV.net
13 apr. 2019, 06:07
Kim Jong-un aşteaptă „răbdător” să adopte „decizii curajoase” privind negocierile cu Trump

Liderul de la Phenian a adăugat că relaţia sa personală cu Trump rămâne „excelentă”, în pofida faptului că cel de-al doilea summit, desfăşurat la Hanoi în luna februarie, s-a încheiat brusc fără a marca realizarea de progrese în privinţa programului nuclear nord-coreean şi a suspendării regimului de sancţiuni.

„Ceea ce este necesar este ca SUA să pună capăt modului său de calcul actual şi să ne propună un nou calcul”, a susţinut Kim Jong Un.

În viziunea sa, la Hanoi SUA au venit cu „planuri complet irealizabile” şi nu au fost cu adevărat „pregătite să stea faţă-în-faţă cu noi şi să rezolve problema”, potrivit Agerpres.

„Prin acest tip de gândire, SUA nu vor putea să ne mişte nici măcar o iotă, chiar dacă s-ar întâlni cu noi de o sută sau de mii de ori şi nu vor putea deloc să obţină ceea ce doresc”, a spus liderul nord-coreean.

Kim a spus că liderii americani „cred, în mod eronat, că dacă ne presează la maximum, ne pot supune”. Actuala politică americană de sancţiuni şi presiuni este, în opinia sa, „ca şi cum ai încerca să stingi un incendiu cu ulei”.

Joi, preşedintele SUA a declarat că organizarea unui nou summit continuă să fie posibilă, dar a avertizat că negocierile nu se vor desfăşurat rapid.


loading...