Kim Jong-un e gata de război. Liderul comunist, pregătit să lanseze rachete nucleare. Avertisment pentru țările ostile

În plin conflict militar, cu SUA, UE, Ucraina și Rusia implicate, Kim Jong-un nu se poate abține să nu-și vâre și el „capul în poză".

26 apr. 2022, 17:48
Kim Jong-un e gata de război. Liderul comunist, pregătit să lanseze rachete nucleare. Avertisment pentru țările ostile

Kim Jong-un

este gata oricând să utilizeze rachetele nucleare. Cu prilejul împlinirii a 90 de ani de la fondarea armatei Coreei de Nord, liderul suprem al statului asiatic a vorbit din nou, cu mare aplomb, despre arsenalul nuclear.

„Vom continua să luăm măsuri pentru a întări și a dezvolta capacitățile nucleare ale națiunii noastre, într-un ritm accelerat”, a declarat Kim Jong-un, potrivit agenției nord-coreene KCNA.

Misiunea fundamentală a forţei nucleare a Coreei de Nord este să descurajeze războiul, dar s-ar putea să nu fie singurul scop, dacă alte ţări impun circumstanţe nedorite, a adăugat liderul suprem de la Phenian.

 

Kim Jong-un, mândru de rachetele Coreei de Nord

 

Parada organizată de către Kim Jong-un a prezentat cel mai mare ICBM din Coreea de Nord, The Hwasong-17, a anunţat KCNA. Racheta masivă a fost testată pentru prima dată luna trecută, dar oficialii din Coreea de Sud cred că eforturile de a efectua un test complet s-au încheiat cu o explozie peste Phenian. Luna trecută, comunistul a făcut o prezentare a arsenalului nuclear în stil hollywoodian.

SUA încă mai speră să-l convingă pe Kim Jong-un să renunțe la armele nucleare. Totuși, demersurile par să stagneze, după ce Joe Biden a refuzat să participe la o întâlnire cu Kim Jong-un.

Donald Trump s-a întâlnit cu Kim în 2018 și 2019. Nu s-au înregistrat progrese în privința planului de denuclearizare, dar cel puțin, cei doi șefi de stat nu și-au mai adresat amenințări, iar tensiunile s-au mai domolit. Rămâne de văzut dacă Joe Biden va escalada din nou conflictul.