Transformare radicală a liderului nord-coreean Kim Jong Un. Dictatorul a slăbit 20 kg, imagini de la parada la care a uimit o lume întreagă FOTO

În timp ce Coreea de Nord a organizat joi o mare paradă militară, toate privirile au fost îndreptate către liderul său, Kim Jong Un. Potrivit imaginilor transmise de agenţiile de presă, acesta a apărut în public slab și mai energic.

10 sept. 2021, 13:07

Coreea de Nord a sărbătorit cea de-a 73-a aniversare de la înfiinţarea statului printr-o paradă militară nocturnă. Liderul său, Kim Jong Un, a reușit să profite de lumina reflectoarelor pentru a-şi arăta silueta mai subțire și debordând de energie, apărând cu totul altfel decât ne-a obişnuit în ultimii ani.

Kim Jong Un a urmat în ultimele luni un regim care a determinat o scădere semnificativă în greutate. Pierderea kilogramelor a devenit vizibilă în luna iunie, la o reuniune a partidului de guvernământ. Acum, purtând un costum crem și o cravată asortată, el a răspuns de la tribună aplauzelor spectatorilor care au umplut Piața Kim Il Sung din Phenian, luminată puternic.

Citeşte şi Dictatorul Kim Jong Un, prima reacţie la politica lui Joe Biden. „Coreea de Nord să se pregătească mai ales de confruntare cu SUA”

Ultima sa apariție este în contrast puternic față de cea din 2018, când filmările TV l-au arătat că se străduiește să-și recapete răsuflarea în timp ce îl însoțea pe președintele sud-coreean Moon Jae-in într-o scurtă excursie pe Muntele Paektu, din Coreea de Nord. Joi seara, Kim, flancat de înalți oficiali și zâmbind larg, i-a sărutat pe copiii care i-au oferit flori și a salutat cu mâna mulțimea, înainte de a-și ocupa locul la un balcon cu vedere la Piața Kim Il Sung, numită astfel după bunicul său, care a fondat națiunea, în anul 1948.

Este izbitor cât de sănătos arată Kim Jong Un în aceste fotografii de joi„, a scris pe Twitter un jurnalist și cercetător al regimului nord-coreean, preluat de New York Post. Ryan Chan, corespondent pentru Oriental Daily News din Hong Kong, a scris pe Twitter că „nu l-a mai văzut până acum pe Kim Jong Un într-o formă corporală atât de mai sănătoasă”.

Serviciul Național de Informații din Coreea de Sud a estimat că liderul nord-coreean a pierdut până la 20 kg.

Citeşte şi Coreea de Nord, în faţa unei crize alimentare uriaşe, recunoscută chiar de dictatorul Kim Jong Un. Preţurile au explodat, un kg de banane a ajuns la 45 de dolari