Kim Jong-Un îi obligă pe toţi bărbaţii nord-coreeni să se tundă la fel ca el

Kim Jong-Un le va impune tuturor bărbaţilor nord-coreeni să se tundă la fel ca el. Informaţia a fost transmisă de BBC, care a citat Korea Times.

RomaniaTV.net
27 mart. 2014, 13:13
Kim Jong-Un îi obligă pe toţi bărbaţii nord-coreeni să se tundă la fel ca el

Măsura, în vigoare de două săptămâni în capitala Phenian, urmează să se extindă în toată ţara – scrie 7sur7.be, care comentează că în felul acesta dictatorul nord-coreean face un nou pas spre controlul absolut al ţării, potrivit Agerpres.

Nu este chiar o revoluţie, cum s-ar putea crede, fiindcă bărbaţii erau obligaţi până acum să aleagă între 10 tunsori, trebuind să meargă la frizer o dată la două săptămâni. Femeile pot alege dintre 18 tunsori considerate tradiţionale.

Problema lui Kim Jong-Un este că tunsoarea lui nu este prea populară în Coreea de Nord. ‘Tunsoarea este deosebită şi nu tuturor le va sta bine fiindcă oamenii au figuri diferite’, a declarat o sursă în Korea Times. ‘Seamănă prea mult cu cea a unui contrabandist chinez. De altfel, până la mijlocul anilor 2000, noi o numeam +tunsoarea bandiţilor chinezi+’, adaugă sursa.

Potrivit autorităţilor nord-coreene, părul prea lung ar aspira materia cerebrală, împiedicând gândirea onestă. Numai vârstnicii pot încălca regula, cu condiţia ca părul lor să nu depăşească 7 cm.