Kimi Raikkonen s-a rătăcit pe circuit în Brazilia VIDEO

Pilotul finlandez al echipei Lotus-Renault, Kimi Raikkonen, s-a rătacit pe circuitul de la Interlagos, în cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei potrivit Mediafax. După o ieşire în decor, pilotul a vrut să acceseze un drum secundar al circuitului, dar acesta era blocat. Spre amuzamentul celor prezenţi a fost obligat să se întoarcă după ce străbătuse un drum de câteva sute de metri.

RomaniaTV.net
26 nov. 2012, 13:25
Kimi Raikkonen s-a rătăcit pe circuit în Brazilia VIDEO

Din cauza unei ploi torenţiale Raikkonen a pierdut pentru un moment controlul maşinii şi a ieşit în decor în ultimul viraj al turului 52. Încercând să evite traversarea unei zone cu iarbă pentru a nu-şi deteriora cauciucurile el a luat-o pe un drum secundar. După ce a condus câteva sute de metri, finlandezul a constat că accesul era blocat de o poartă.

Raikkonen a întors monopostul, ca orice şofer care se găseşte într-o astfel de situaţie şi a revenit cu grijă pe pistă, traversând porţiunea înierbată. Întrebat după cursă ce s-a întâmplat, sportivul a declarat: „Am ieşit în decor în ultimul viraj, în turul 52. Nu mai vedeam bine, pentru că vizorul căştii era murdar şi aburit. În acea zonă, poţi reveni pe pistă printr-un drum secundar, dar trebuie să treci printr-o poartă. Ştiu asta, pentru că am trecut pe acolo în 2001, dar atunci poarta era deschisă. Cineva a închis-o de data asta.”. Cu umor acesta a adăugat:” Anul viitor, am să mă asigur dinainte că e deschisă”.

În ciuda celor întâmplate, pilotul echipei Lotus a reuşit o clasare pe locul 10, obţinând astfel un punct. În final, el a terminat pe locul 3 în clasamentul piloţilor. Ţinând cont de faptul că finlandezul a revenit în Formula 1 în 2012, după doi ani de pauză aceasta este o performanţă importantă. Raikkonen fiind singurul pilot din acest sezon care a terminat toate cursele, câştigând 19 dintre cele 20 de Grand Prix-uri desfăşurate.

După ce a ocupat locul 6 în ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 Sebastian Vettel a devenit campion mondial pentru a treia oară consecutiv. Marele Premiu al Braziliei a fost câştigat de britanicul Jenson Button de la McLaren-Mercedes. Spaniolul Fernando Alonso de la Ferrari, principalul rival al lui Vettel a terminat pe locul 2 la Interlagos, în timp ce Felipe Massa,al doilea şofer de la Ferrari a câştigat locul 3.