Kira Hagi, într-un film despre un experiment teribil care a avut loc în România. „Am crescut brusc cu 20 de ani!” FOTO

Kira Hagi a primit un rol în pelicula "Între chin şi amin", un film tulburător despre ceea ce a însemnat Experimentul Piteşti.

19 sept. 2018, 16:41
Kira Hagi, într-un film despre un experiment teribil care a avut loc în România. „Am crescut brusc cu 20 de ani!” FOTO

Kira Hagi, 22 de ani, fiica lui Gică Hagi a urmat cursurile New York Film Academy.

„Am crescut brusc cu 20 de ani”, este concluzia trasă de Kira Hagi după ce a făcut parte din proiectul „Între chin şi amin”. Este un film regizat de Toma Enache, care va fi lansat în 2019 şi care prezintă povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, care ajunge la „reeducare” în închisoarea Piteşti. Acesta reuşeşte cu ajutorul credinţei să supravieţuiască torturilor cumplite şi reuşeşte să scape cu viaţă. Apoi, i-a compus logodnicei sale „Odă lui Dumnezeu”, muzică ce o salvează pe logodnica sa, Liga.

Kira Hagi, de nerecunoscut după ce a pierdut lupta cu kilogramele. Cum arată fiica lui Gică Hagi la 23 de ani FOTO

„Am avut ocazia sa fac parte dintr-un proiect datorita caruia simt ca am crescut brusc cu 20 ani. Este vorba despre un film care are ca tema experimentul de la Pitesti, unde s-au intamplat lucruri atat de cumplite. Abia acum am inteles dimensiunea acelei tragedii. Nu sunt eu foarte verbala, dar as vrea sa le multumesc aici regizorului, Toma Enache si sotiei sale, producator si scenarist, Catalina Enache, actorilor si echipei care m-au facut sa ma simt pe platouri ca intr-o familie”, a scris Kira Hagi pe Instagram.

„Experientul Piteşti” a fost o metodă de „reeducare” aplicată de comunişti, în perioada 1949-1952. Aici, deţinuţii erau torturaţi prin metode cumplite, cu scopul de a le spăla conştiinţa. Aici au fost întemniţaţi şi torturaţi în principal deţinuţi politici care s-au opus instaurării comunismului.


loading...