Kirk Douglas a donat 50 de milioane de dolari unor organizaţii de caritate

Starul hollywoodian Kirk Douglas şi soţia sa, Anne, au donat suma de 50 de milioane de dolari mai multor organizaţii de caritate.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 08:11
Kirk Douglas a donat 50 de milioane de dolari unor organizaţii de caritate

O parte din această sumă va reveni secţiei Harry’s Haven Alzheimer de la spitalul şi azilul Motion Picture & Television Fund din Woodland Hills, California, iar altă parte va ajuta financiar Teatrul Kirk Douglas din Culver City, informează contactmusic.com.

Adăpostul pentru femei înfiinţat de Anne Douglas în Los Angeles va primi şi el o parte din suma de 50 de milioane de dolari, la fel şi St. Lawrence University din New York, unde a fost student Kirk Douglas, în vederea înfiinţării unei burse pentru studenţii aparţinând minorităţilor.

Kirk Douglas, în vârstă de 95 de ani, a declarat într-un comunicat: „Anne şi cu mine gândim la fel în ceea ce priveşte actele caritabile. Credem că să-ţi pese înseamnă să împarţi cu ceilalţi”.

Kirk Douglas, fiul unor imigranţi evrei ruşi analfabeţi, a jucat în aproximativ 80 de filme, multe devenite clasice. Printre acestea se numără „Spartacus”, „Urâtul şi frumosul”, „Van Gogh”, „20.000 de leghe sub mări”.