KISSENGER, invenţia dedicată cuplurilor. Cum te ajută într-o relaţie la distanţă VIDEO

Un profesor de robotică din Singapore a inventat "kissinger", un dispozitiv cu "buze" care le permite persoanelor care au relaţii la distanţă să se sărute virtual.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 09:56
KISSENGER, invenţia dedicată cuplurilor. Cum te ajută într-o relaţie la distanţă VIDEO

„Kissenger” (un termen rezultat din combinarea cuvintelor englezeşti „kiss” – „sărut” şi „messenger” – „mesager”) se prezintă sub forma unui cap din plastic cu buze supradimensionate. Cei doi parteneri trebuie să-şi achiziţioneze fiecare câte un astfel de dispozitiv, să se conecteze online şi, prin intermediul unui program special, este suficient să sărute buzele supradimensionate pentru ca persoana de la capătul celălalt să simtă nişte vibraţii.

Pentru a creşte senzaţia, îndrăgostiţii se pot „săruta” privindu-se în ochi prin intermediul camerei web.

Buzele artificiale, dintr-un silicon special care detectează mişcările, oferă „cea mai bună senzaţie”, spune creatorul dispozitivului, Hooman Samani, profesor de robotică la Universitatea Naţională din Singapore (UNS). „Pot fi utilizate ca un mijloc de a îmbunătăţi comunicarea între oameni„, explică acesta.

 

Conceptul, lansat în iunie la o conferinţă ştiinţifică ce avut loc în Marea Britanie, este în curs de finalizare la un laborator care este administrat de UNS şi Universitatea Keio din Japonia.

Însă „chestiuni etice” întârzie comercializarea sa, spune cercetătorul. „Sărutul este ceva foarte intim. Înainte de a comercializa un produs care se referă la acest subiect sensibil (intimitatea, n.r.), trebuie să facem mai multe studii, care să trateze acest aspect din punct de vedere cultural şi social„, a explicat Hooman Samani.