Kiwano sau „castravetele țepos” se vinde și în România. Cât costă leguma cu gust de kiwi și banană, plină de vitamine și minerale

O plantă neobișnuită, originară din Africa, e vândută în Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. Vorbim despre Kiwano, leguma căreia i se mai spune și "castravetele țepos" sau "castravetele cu coarne". La gust, e o combinație între castravete, kiwi și banană.

19 sept. 2023, 08:48
Kiwano sau „castravetele țepos” se vinde și în România. Cât costă leguma cu gust de kiwi și banană, plină de vitamine și minerale

Kiwano a început să fie tot mai des întâlnit și în țara noastră. Se folosește mult în salate, supe, murături, băuturi sau pentru prepararea unor deserturi sau înghețată.

Citește și Chef Florin Dumitrescu a spus ce are în frigider. Cele mai surprinzătoare alimente!

Leguma are o mulțime de vitamine, minerale și antioxidanți și un conținut scăzut de calorii. Conține și multe proteine.

”Kiwano conține multe vitamine, minerale și antioxidanți, acestea fiind esențiale pentru o sănătate optimă. Are un conținut scăzut de calorii, dar este un fruct bogat în proteine. Kiwano este o sursă bună de fier și vitamina C. Îmbunătățește absorbția fierului, întărește imunitatea, scade colesterolul și riscul general de boli de inimă și crește producția de colagen, rezultând o piele mai tânără și mai elastică”, spun cercetătorii.

Kiwano se vinde în Buzău la magazinul unității de cercetare cu 5 lei bucata. Această legumă poate fi trimisă și prin curier, în toată țara.

Ce beneficii are kiwano

  • E bogat în antioxidanți. Pepenele Kiwano nu este doar hrănitor, ci oferă și mulți antioxidanți puternici. Antioxidanții sunt compuși care se găsesc în anumite alimente care pot proteja împotriva deteriorării celulare cauzate de stresul oxidativ.
    Citeşte întreaga ştire: Kiwano sau pepenele cu coarne – ce beneficii are și cum se consumă
  • Menține sănătatea cerebrală. Are magneziu și zinc, două minerale prin care e menținută sănătatea creierului.
  • Hidratează foarte bine. Kiwano e compus 88% din apă și conține carbohidrați și electroliți este util pentru creșterea hidratării.
  • Sprijină sănătatea oaselor: pepenele galben Kiwano oferă substanțe nutritive care susțin remodelarea oaselor și menținerea rezistenței oaselor, inclusiv magneziu, vitamina C și zinc.
  • Menține pielea sănătoasă: vitamina C și apa din pepenele kiwano pot sprijini producția de colagen, vindecarea rănilor și protecția împotriva daunelor provocate de soare.
  • Promovează sănătatea inimii: Este o sursă bogată de magneziu și potasiu. Aceste minerale pot reduce inflamația, pot preveni acumularea plăcii arteriale și pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale .
  • Consolidează imunitatea: Acest fruct oferă, de asemenea, mai mulți nutrienți care sunt vitali pentru un sistem imunitar sănătos, inclusiv vitamina C, zinc, fier și magneziu.

Citește și Secretul clătitelor pufoase și fragede care nu se întăresc. Ce trebuie să pui în aluat