Klaus Iohannis: „15 mai este doar un termen administrativ, din păcate epidemia nu se arată în retragere”

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat sâmbătă o vizită la Unitatea de suport medical COVID-19 din Târgu Mureş, iar la final a făcut o declaraţie de presă.

09 mai 2020, 10:54
Klaus Iohannis: „15 mai este doar un termen administrativ, din păcate epidemia nu se arată în retragere”

„Suntem aici, în frumosul municipiu Tg. Mureș, la o unitate de suport medicală realizată într-o Sală Polivalentă, este o secție externă a spitalului. Am venit aici pt că doresc să subliniez două lucruri: faptul că s-a realizat această unitate externă medicală, prin colaborara mai multor autorități, un exemplu foarte bun de colaborare și în plan local și cu autoritățile centrale. Această Sală Polivalentă, transformată în unitate suport, va deveni funcțională în câteva zile.

De menționat că, din păcate, aici la Tg. Mureș au fost relativ multe cazuri de Covid 19. Mi-a plăcut că au fost prevăzători și au instalat, toți cei implicați, Consiliul Judeţean, Prefectura, Unviersitatea, Ministerul Sănătății, spitalul care va deservi unitatea, în timp util, această extensie, pentru a fi pregătiți.

A doua chestiune: din păcate epidemia este între noi. Avem și astăzi, probabil ați văzut datele, peste 320 de cazuri noi și vreau SĂ ATRAG ATENȚIA ASUPRA UNUI LUCRU. Peste o săptămână expiră starea de urgență, din păcate nu înseamnă că epidemia s-a terminat. Epidemia este între noi. Trebuie să avem foarte mare grijă ca atunci când trebuie să ne mișcăm un pic mai liber să nu avem o explozie de infecții noi.

Citeşte şi România a depăşit 15.000 de cazuri de infecţie cu COVID-19. Sâmbătă, 9 mai, au fost raportate 320 de noi îmbolnăviri

Sunt reguli simple: să purtăm distanța, să purtăm mască, să ne spălăm des pe mâini, să avem grijă mai multă fiecare de noi și de cei cu care relaționăm. Încă odată… 15 mai e doar un termen adminsitrativ când se termină starea de urgență dar din păcate epidemia nu se arată în retragere. Mare, mare grijă vă rog, dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat în ultimele două luni cu mari sacrificii și știu că fiecare dintre voi a avut de îndurat lucruri complicate în această stare de urgență„, a declarat Klaus Iohannis.