Klaus Iohannis a discutat cu Bruce Andrews despre creşterea investiţiilor americane în România

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe adjunctul Secretarului de Stat pentru Comerţ al SUA, Bruce Andrews, şeful misiunii de promovare comercială în domeniul securităţii cibernetice aflat zilele acestea la Bucureşti, cei doi exprimându-şi interesul reciproc pentru creşterea investiţiilor americane în România.

RomaniaTV.net
11 mai 2015, 15:21
Klaus Iohannis a discutat cu Bruce Andrews despre creşterea investiţiilor americane în România

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedinte Klaus Iohannis a salutat iniţiativa de a organiza la Bucureşti Summitul regional dedicat securităţii cibernetice şi folosirea acestei ocazii de către reprezentantul SUA pentru stabilirea de contacte bilaterale pe teme economice.

De asemenea, cei doi interlocutori şi-au exprimat interesul reciproc pentru creşterea investiţiilor americane în România şi pentru consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări.

În cadrul întrevederii, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat potenţialul deosebit pentru o colaborare bilaterală aprofundată în domenii precum sectorul IT, cercetarea, inovaţia, energia şi securitatea energetică, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Adjunctul Secretarului american pentru Comerţ, Bruce Andrews, s-a aflat, luni, la Bucureşti, unde a participat la Summitul Regional pentru Securitate Cibernetică care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului. Acesta a fost însoţit de o misiune formată din 20 de companii americane de profil.

În cadrul evenimentului, oficialul american a declarat că în întreaga lume există o creştere a protecţionismului şi a naţionalismului digital, guvernele adoptând legi şi politic în beneficiul industriei locale, dar care, de fapt, limitează creşterea economică.

Andrews a subliniat faptul că România a dovedit că este un lider în tehnologia informaţiei, aici fiind realizate noi descoperiri care sunt folosite peste tot în lume.