Klaus Iohannis a discutat cu secretarul general al NATO. „Afganistan nu trebuie să devină din nou un refugiu sigur pentru terorişti”

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o convorbire telefonică cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu privire la criza din Afganistan.

03 sept. 2021, 23:32
Klaus Iohannis a discutat cu secretarul general al NATO. „Afganistan nu trebuie să devină din nou un refugiu sigur pentru terorişti”

Klaus Iohannis a reiterat că România „este gata să contribuie la eforturile NATO de abordare a acestei crize”, după ce talibanii au preluat puterea în Afganistan, pe fondul retragerii militarilor americani.

„Discuţie telefonică productivă cu Jens Stoltenberg. România rămâne îngrijorată cu privire la situaţia critică din Afganistan şi este gata să contribuie la eforturile NATO de abordare a acestei crize. Unitatea aliaţilor este esenţială. Afganistan nu trebuie să devină din nou un refugiu sigur pentru terorişti”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Citeşte şi: O jurnalistă afgană îl imploră cu lacrimi în ochi pe secretarul general al NATO să nu recunoască regimul taliban. Răspunsul lui Jens Stoltenberg

Klaus Iohannis a discutat cu secretarul general al NATO despre criza din Afganistan. Replica lui Jens Stoltenberg: „Rămânem hotărâţi şi uniţi împotriva terorismului internaţional”

La rândul său, secretarul general al NATO a scris pe Twitter că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierii Olandei şi Spaniei cu privire la evoluţiile din Afganistan.

„Aliaţii NATO vor continua să aducă oamenii în siguranţă, iar noi rămânem hotărâţi şi uniţi împotriva terorismului internaţional”, a scris Stoltenberg, conform Agerpres.

Citeşte şi: Furtună la Palatul Buckingham, planul secret ce va fi activat la moartea Reginei Elisabeta a II-a a apărut în presă. Ce prevede „Operaţiunea London Bridge”

Talibanii au transmis vineri că anunţarea noului guvern va mai avea de aşteptat o vreme, după ce au apărut speculaţii că acest anunţ ar urma să fie făcut chiar pe 3 septembrie, după rugăciunea musulmană. Totuși, surse Reuters anunță că noul premier va fi cofondatorul grupării talibanilor, Mullahul Abdul Ghani Baradar.

Mullahul Abdul Ghani Baradar va conduce biroul politic al talibanilor, iar funcții importante în noul guvern vor avea și Mohammad Yaqoob, fiul cofondatorului taliban Mullah Omar și de Sher Mohammad Abbas Stanekzai. „Toți liderii de vârf au ajuns la Kabul, unde pregătirile sunt în faza finală pentru a anunța noul guvern”, a declarat un oficial taliban, pentru Reuters.

De asemenea, Haibatullah Akhunzada, liderul religios suprem al talibanilor, se va concentra pe probleme religioase și guvernare în cadrul legilor islamului.

Citeşte şi: Cofondatorul mişcării talibanilor, Mullahul Abdul Ghani Baradar, va fi noul premier al Afganistanului. Fiul Mullahului Omar va face parte din viitorul guvern


loading...