Furtună la Palatul Buckingham, planul secret ce va fi activat la moartea Reginei Elisabeta a II-a a apărut în presă. Ce prevede „Operaţiunea London Bridge”

Scurgerea „crudă” și „imorală” a planurilor top secret care urmează să fie adoptate la moartea reginei Elisabeta a II-a va fi investigată oficial de guvernul britanic, pe fondul furiei crescânde de la Palatul Buckingham.

03 sept. 2021, 19:41
Furtună la Palatul Buckingham, planul secret ce va fi activat la moartea Reginei Elisabeta a II-a a apărut în presă. Ce prevede „Operaţiunea London Bridge”

„Operațiunea London Bridge” era cunoscută doar de un grup restrâns de oameni și în cadrul ei se arată paşii care trebuie urmaţii după moartea Reginei Elisabeta a II-a, suverana în vârstă de 95 de ani a Marii Britanii. Astfel, dezvăluie că toate steagurile naţionale trebuie coborâte la jumătate de catarg în decurs de zece minute, urmate de o adresă TV și un turneu în Marea Britanie efectuat de către Prințul Charles și un serviciu memorial pre-planificat la St Paul Catedrala pentru miniștri, dar care va face ca întreaga acţiune să pară una „spontană”.

Site-ul Familiei Regale va fi înlocuit cu o pagină complet neagră, cu o scurtă declarație care confirmă moartea Majestății Sale. De asemenea, toate site-urile web GOV.UK vor avea adăugat un banner negru, scrie Daily Mail.

Sicriul Reginei va fi transportat de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster, unde va fi așezat pe un catafalc și va fi accesibil publicului 23 de ore pe zi, timp de trei zile. De asemenea, se vor putea achiziționa bilete VIP, care asigură accesul într-un anumit interval de timp, pentru a evita coada. Funeraliile vor avea loc la 10 zile după moartea Reginei și va fi declarată „zi de doliu național”. Dacă va fi într-o zi lucrătoare, rămâne la decizia angajatorilor dacă vor decide să fie zi liberă.

Citeşte şi Regina Elisabeta a II-a, şoferiţă la 95 de ani. Monarhul a fost filmat conducându-şi maşina către grajdurile regale VIDEO

Planul a fost conceput pentru prima dată în anii 1960, dar nu a fost niciodată publicat în detalii atât de detaliate. În prezent nu există nicio sugestie că Majestatea Sa ar avea o stare de sănătate precară și tocmai de aceea există întrebări majore cu privire la modul în care documentele atât de sensibile au putut apărea în public. „Cred că este îngrozitor și crud să eliberezi planurile de top secret despre moartea reginei. Unde sunt morala noastră?„, a declarat expertul regal Angela Levin.

Scurgerea de informaţii de vineri dezvăluie că prima persoană din afara Palatului Buckingham căreia i se va comunica vestea tristă va fi primul ministru, care va fi sunat de secretarul personal al reginei.

Citeşte şi Prinţul Philip, o viaţă tumultoasă, de la fuga din Corfu, la participarea în Al Doilea Război Mondial. Cum s-a cunoscut cu soţia sa, Regina Elisabeta a II-a