Klaus Iohannis a găsit vinovatul, după ce OMV a anunțat că NU plătește taxa de solidaritate în România: „Solicitarea mea a fost una singură” (VIDEO)

Oficialul de la Palatul Cotroceni a ieșit la atac. Klaus Iohannis pune tunurile pe un ministru din Cabinetul Ciucă, după ce OMV a anunțat că nu plătește taxa de solidaritate în România.

09 feb. 2023, 11:34
Klaus Iohannis a găsit vinovatul, după ce OMV a anunțat că NU plătește taxa de solidaritate în România: „Solicitarea mea a fost una singură” (VIDEO)

OMV-ul a declarat că NU va plăti taxa de solidaritate în România. Austriecii reușesc să eludeze din nou instituțiile din țara noastră, în timp ce politicienii continuă ping-pongul declarațiilor.

Întrebat despre taxa de solidaritate, joi, 9 februarie, Klaus Iohannis a sărit în apărarea lui Virgil Popescu, de la Ministerul Energiei și „a aruncat mortul” în curtea Ministerului de Finanțe, condus de către Adrian Câciu, susținut de PSD.

„Dacă va plăti sau nu o să vă spună cu siguranță cei care au făcut normativul, adică Ministerul Finanțelor. Am fost puțin surprins când m-am informat, după aprobare, cum s-a discutat această chestiune și am aflat că de exemplu, Ministerul Energiei nu a fost cooptat în discuție.

 

Klaus Iohannis: „Aruncarea vinei dintr-o curte politică în altă curte politică nu rezolvă problema”

 

Chestiunea s-a discutat la nivel de finanțe, ceea ce este, în principiu, în regulă, pentru că discutăm despre o taxă sau impozit. Solicitarea mea a fost una singură: ca acest act să fie legal și clar, adică să nu încalce nicio directivă sau lege și să nu apară nicio dicuție dacă este sau nu este.

Rezultatul îl vedem cu toții la televizor, toată ziua, bună ziua, se discută dacă este sau nu este. Cred că cei care au lucrat pe document trebuie să-l clarifice. Nu-i nimic pierdut, dar aruncarea vinei dintr-o curte politică în altă curte politică nu rezolvă problema”, a declarat Klaus Iohannis.

Astfel, până astăzi, nicio soluție nu a fost asumată de instituțiile statului, pentru a colecta impozitele și taxele generate de gigantul austriac în urma activității comerciale de pe teritoriul țării noastre.