KLAUS IOHANNIS a picat primul test major ca prezidenţiabil

Mitul neamţului gospodar începe să se clatine în cazul primarului Klaus Iohannis. Inundaţiile din ultima vreme care au afectat ţara ne-au arătat un Iohannis nepăsător, lipsit de empatie, plictisit şi fără idei. Mai mult, când toată lumea aştepta o luare de poziţie pe acest subiect, preşedintele PNL a plecat nestingherit în concediu, scrie obiectiv.info.

RomaniaTV.net
03 aug. 2014, 11:43
KLAUS IOHANNIS a picat primul test major ca prezidenţiabil

Se spune că momentele grele separă caracterele puternice de cei slabi. Or, Klaus Iohannis pare să fi preluat comportamentul fostului preşedinte al PNL, Crin Antonescu, care avea prostul obicei de a pleca din ţară exact în momentele importante sau în situaţiile dificile pentru România. La polul opus, autorităţile locale şi centrale au luptat zi şi noapte cu inundaţiile. De altfel, atât premierul Victor Ponta, cât şi vicepremierul Liviu Dragnea au fost în toate zonele afectate de inundaţii, pentru ca mai apoi să coordoneze situaţia de la Bucureşti, în cadrul Comandamentelor de Urgenţă convocate de primul-ministru la Palatul Victoria.

Astfel, s-a dispus mobilizarea a peste 2.200 de pompieri, jandarmi şi poliţişti, care au intervenit, având ca prioritate salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în situaţii de risc cauzate de inundaţii. În urma intervenţiilor M.A.I., au fost salvate cel puţin 400 de persoane, care fie rămăseseră izolate, fie s-au aflat în alte situaţii critice. Totodată, s-a dispus scoaterea de la Rezervele de Stat a unei cantităţi importante de alimente şi apă potabilă (peste 8.000 kg conserve şi peste 24.000 litri de apă), dar şi 200 de seturi de paturi şi saltele. Mai mult, în şedinţa de Guvern de joi, au fost alocaţi bani pentru zonele afectate din judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş. Ce a făcut în tot acest timp Klaus Iohannis? E simplu : Nimic.

Desigur, nu-i putem imputa lui Klaus Iohannis lipsa unor măsuri concrete în condiţiile în care acesta nu se află la guvernare, dar ceea ce a şocat a fost lipsa de reacţie, evitarea unei poziţii publice, lipsa de soluţii şi ocolirea atentă a apariţiilor televizate, Iohannis reuşind totodată contraperformanţa de a-şi demobiliza propriul partid, într-un moment în care PNL ar fi trebuit să-şi aducă aportul pe un subiect atât de sensibil, în special pentru populaţia afectată de inundaţii. Nepreocupat prea tare de toate cele menţionate mai sus, Iohannis a considerat că este timpul să plece într-o binemeritată vacanţă. Gestul edilului Sibiului de a pleca în concediu, l-a şocat până şi pe jurnalistul Rareş Bogdan, cunoscut de altfel ca un apropiat al liberalilor.

Mai mult, Iohannis a evitat să-şi asume rolul de lider al Opoziţiei, care trebuie în mod normal să critice constructiv Puterea. În schimb, preşedintele PNL a rămas să lenevească la soare, preferând în schimb să-şi trimită subalternii din partid să iasă public cu comunicate de presă ipocrite.