Klaus Iohannis a promulgat Codul Fiscal. Primele explicaţii despre retrimiterea la Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni seară că a promulgat noul Cod Fiscal şi a oferit şi primele explicaţii pentru respingerea primei variante care a ajuns la Cotroceni de la Parlamentul României.

RomaniaTV.net
07 sept. 2015, 16:36
Klaus Iohannis a promulgat Codul Fiscal. Primele explicaţii despre retrimiterea la Parlament

Klaus Iohannis a explicat că a avut două motive pentru a respinge în primă fază Codul Fiscal.

„Astăzi am promulgat Codul Fiscal este prima temă. Codul Fiscal a fost retrimis de mine. Au fost două motive: nu avusese loc o dezbatere publică aşa cum se cuvine pentru un Cod Fiscal. Este nevoie de o dezbatere pe mai multe faţete, e nevoie de o dezbatere aprofundată la care participă toţi actorii implicaţi şi informaţi. În Parlament nu a avut loc o astfel de dezbatere”, a declarat Klaus Iohannis.

„Am considerat că e nevoie de o dezbatere mai amplă – după retrimitere s-a şi întâmplat – care a fost pe măsura aşteptărilor”, a menţionat şeful statului.

„Am vrut să se analizeze foarte atent acest Cod Fiscal. Am considerat că prea multe măsuri de relaxare fiscală, mi s-au părut nepotrivite. Nu am considerat că este rolul meu să spun ce măsuri să rămână şi ce să nu rămână. De aceea nu am apărut în această dezbatere. Sunt foarte mulţumit cum a descurc dezabterea dintre partide”, a precizat Klaus Iohannis.