Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat. Guvernul a aprobat un nou IMM Invest

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022.

28 dec. 2021, 17:12
Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat. Guvernul a aprobat un nou IMM Invest
Ce se întâmplă cu taloanele de pensie ale românilor. Klaus Iohannis a promulgat legea

Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat, astfel că toate majorările promise în programul social se vor aplica de la 1 ianuarie 2022.

Curtea Constituţională a respins, marţi, cu o zi mai devreme, sesizarea celor de la USR pe proiectul bugetului de stat pe 2022. Legea merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Judecătorii constituţionali au adoptat decizia cu unanimitate de voturi. Iniţial, CCR anunţase că va analiza sesizarea USR pe 29 decembrie, însă şedinţa a avut loc cu o zi mai devreme.

Bugetul de stat pe 2022 merge la promulgare. CCR a respins sesizarea USR
Luni, ministrul Muncii, Marius Budăi anunţa că s-a găsit o soluţie legală pentru ca majorările prevăzute în bugetul pe 2022 să intre în vigoare de la 1 ianuarie, după ce USR a atacat la Curte legea.

Executivul a aprobat marţi prelungirea programului IMM Invest şi a subprogramului Agro IMM Invest, care beneficiază în 2022 de un plafon de zece miliarde de lei, a anunţat, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

„Pe de o parte, s-a plecat de la rezultate, programele au funcţionat foarte bine şi e un semnal că Guvernul intenţionează în continuare să finanţeze economia, prin orice fel de instrumente, mai ales cele financiare”, a spus Câciu.

Pensiile românilor, întârziate în ianuarie. Anunţ de ultima oră pentru pensionari
El a subliniat că o noutate se referă la plafoanele pentru Agro IMM Invest, care au fost ridicate.

„Beneficiem de cadrul temporar pus la dispoziţie de Comisia Europeană, iar plafoanele au fost ridicate. Pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului şi acvaculturii, plafonul se ridică la 345.000 de euro, pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole plafonul a fost ridicat la 290.000 euro, iar pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul alimentar plafonul a fost ridicat la 2,3 milioane euro”, a explicat ministrul Finanţelor.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de joi, proiectul de buget pentru anul 2022 şi proiectul de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2022. Proiectul de lege al bugetului pe anul 2022 a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” şi 120 „împotrivă”. De asemenea, proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2022 a fost adoptat cu 291 de voturi „pentru” şi 119 „contra”.