Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat pe 2019: PSD a picat şi ultimul test al responsabilităţii

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019, anunţă Administraţia Prezidenţială. Şeful statului a criticat Parlamentul că nu a reexaminat legea bugetului, trimiţând-o la promulgare neschimbată, şi a acuzat PSD de rea voinţă.

RomaniaTV.net
15 mart. 2019, 10:05
Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat pe 2019: PSD a picat şi ultimul test al responsabilităţii

Preşedintele Iohannis a criticat PSD că a trimis la promulgare legea bugetului fără nicio modificare, după cererea de reexaminare. Şeful statului acuză guvernul că lipsă de responsabilitate, într-o declaraţie la Cotroceni.

„PSD a picat şi ultimul test al responsabilităţii. Legea bugetului de stat pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din conţinutul său a ajuns la promulgare neschimbată. O singură zi – atât a alocat PSD în Parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru ţară. Este nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea voinţă refuzul PSD de a repara un buget care în mod evident va genera efecte negative în economie, resimţite, din păcate, de cetăţeni. Mi-aş fi dorit să promulg un buget bun pentru România şi pentru români. Nu a fost să fie”, a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că PSD nu a ţinut cont de remarcile sale, dintr-o „logică exclusiv politicianistă”.

Potrivit acestuia, nu vor fi spitale şi autostrăzi, ci preţuri majorate, noi taxe şi impozite, deficite şi dezechilibre economice.

„PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României. Degeaba încearcă PSD să găsească ţapi ispăşitori când de fapt bugetul a fost întârziat excesiv doar pentru că Guvernul l-a aprobat şi l-a trimis Parlamentului pentru dezbateri cu o întârziere de trei luni de zile faţă de termenul prevăzut de lege. Majoritatea PSD-istă interesată mai degrabă de cumetrii politice şi de lupta împotriva Justiţiei demonstrează o lipsă gravă de responsabilitate în ceea ce priveşte finanţele publice şi situaţia economică a României”, a spus Iohannis.

În opinia sa, OUG 114 arată că guvernarea este una „toxică pentru stabilitatea economică şi financiară a României şi pentru bunăstarea populaţiei, care suportă în fiecare zi costurile finale ale incompetenţei şi imposturii PSD”.

„Experimentele unor aşa-zişi vizionari din PSD ameninţă viitorul unor sectoare economice vitale pentru România. Au făcut un buget care să dea frumos pe hârtie, dar care este bazat pe promisiunea că la rectificarea bugetară se vor astupa anumite găuri. Sunt invocate cu cinism, în discursuri populiste, categoriile cele mai vulnerabile, însă deciziile politice arată că PSD nu este deloc interesat de ceea ce se întâmplă cu aceşti oameni”, a susţinut Iohannis.

El a precizat că toată guvernarea PSD din ultimii doi ani este o „mare gaură neagră pentru economia românească şi pentru societatea românească”.

„Guvernarea PSD a eşuat!”, a conchis şeful statului.