Klaus Iohannis a promulgat legea care permite ridesharing pentru microbuze cu cel mult nouă locuri

Legea care permite activităţi de ridesharing pentru microbuzele cu până la nouă locuri a fost promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis. 

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 11:59
Klaus Iohannis a promulgat legea care permite ridesharing pentru microbuze cu cel mult nouă locuri

Președintele Klaus Iohannis, a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 19 lit. a) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

Legea a fost inițiată de mai mulți parlamentari PSD, printre care Marcel Ciolacu şi a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, pe 30 iunie.

Potrivit expunerii de motive, limitarea numărului de locuri la cinci, inclusiv șoferul, duce la discriminări și îngrădirea accesului la piața transportului alternativ pentru posesorii de autoturisme, în condițiile în care autoturismul este definit ca un autovehicul care are cel mult nouă locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto.

Citeşte şi Klaus Iohannis în pericol de izolare. Un angajat al uzinei Ford a fost depistat pozitiv cu COVID la o zi după vizita preşedintelui


loading...