Klaus Iohannis a promulgat legea privind scutirea de la plata taxelor în cazul utilizării apelor subterane pentru irigaţii

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru completarea art. 9 din legea apelor nr. 107/1996, care prevede ca utilizarea apelor subterane pentru irigaţii să fie scutită de la plata taxei specifice pentru perioada stării de urgenţă şi pentru încă şase luni.

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 12:17
Klaus Iohannis a promulgat legea privind scutirea de la plata taxelor în cazul utilizării apelor subterane pentru irigaţii

Camera Deputaţilor a adoptat în 6 mai, în calitate de for decizional, actul normativ care prevede ca, pe perioada stării de urgenţă şi pentru încă şase luni de la încetarea acesteia, utilizatorii de ape subterane pentru irigaţii să fie scutiţi de la plata contribuţiei specifice de gospodărire a apelor.

„Sursele de apă subterană, apă curgătoare, lacurile şi lacurile de acumulare cu folosinţă energetică pot fi utilizate pentru irigaţii, fără plata contribuţiei specifice de gospodărire a apelor, pe perioada stării de urgentă instituite pe teritoriul României prin Decretul Preşedintelui României nr.195/2020, precum şi pe o perioadă de 6 luni de la încetarea acesteia. Pe aceeaşi perioadă, pentru obţinerea avizelor de gospodărire a apelor în vederea executării lucrărilor de investiţii în infrastructura de irigaţii se vor elimina toate taxele, iar termenele de eliberare a acestora vor fi reduse la jumătate”, prevede legea.