Klaus Iohannis a promulgat legea. Sunt vizaţi toţi şoferii din România, ce obligaţii noi au apărut

Klaus Iohannis a promulgat legea care aduce modificări semnificative în domeniul transportului rutier. Aceste schimbări includ reguli noi referitoare la inspecția tehnică periodică (ITP) și alte aspecte esențiale pentru șoferi și companiile de transport.

15 mai 2024, 08:07
Klaus Iohannis a promulgat legea. Sunt vizaţi toţi şoferii din România, ce obligaţii noi au apărut
Klaus Iohannis a promulgat legea. Sunt vizaţi toţi toţi şoferii din România, ce obligaţii noi au apărut

Klaus Iohannis a promulgat legea. Potrivit acestei legi, șoferii au acum obligația de a efectua ITP-ul la mașini de două ori pe an. Acest aspect vine ca urmare a modificărilor aduse Ordonanței Guvernului 3/2024, care vizează clarificarea unor aspecte importante legate de inspecția tehnică periodică a vehiculelor.

Klaus Iohannis a promulgat legea care aduce modificări semnificative în domeniul transportului rutier

O altă schimbare semnificativă este exceptarea de la obligația de a efectua ITP-ul pentru vehiculele lente, inclusiv cele cu o viteză maximă constructivă de până la 25 km/h sau cele cu tracțiune animală. Legea stabilește, de asemenea, că autovehiculele destinate serviciului de închiriere (RENT CAR) trebuie să fie supuse ITP-ului la intervale regulate de șase luni.

Citeşte şi: Se schimbă drastic Codul Rutier. Şoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan, 10 ani fără permis. Legea merge la promulgare

Mai mult decât atât, actul normativ aduce clarificări și în ceea ce privește atestarea profesională a personalului din domeniul transportului rutier și reglementările referitoare la examinarea celor care doresc să obțină atestarea pentru conducerea vehiculelor destinate transportului de persoane sau mărfuri.

Citeşte şi: Modificări uriașe pentru șoferi! Motivul pentru care semaforul va avea 4 culori! Cum va fi aplicată noua regulă și de când intră în vigoare

Astfel, prin promulgarea acestei legi, Klaus Iohannis aduce modificări semnificative în domeniul transportului rutier, cu impact direct asupra obligațiilor șoferilor și a companiilor de transport. Este esențial ca toți cei afectați să fie la curent cu noile reglementări pentru a evita eventualele penalizări sau inconveniente.