Klaus Iohannis a promulgat legea, veste bună pentru agricultori

Preşedintele a promulgat mai multe acte normative importante înainte de întâlnirea cu membri ai Guvernului pe probleme economice.

17 mart. 2021, 13:15
Klaus Iohannis a promulgat legea, veste bună pentru agricultori

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ pentru aprobarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului 81/2020 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art .2 din Legea 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, informează Administraţia Prezidenţială.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.3/2015, intervenţiile legislative vizând prelungirea termenului de încheiere şi depunere la APIA, pentru anul 2020, a tabelului centralizator, până la data limită de depunere a modificărilor la cererea unică de plată, în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.

Actul normativ a fost adopat pe 16 iunie 2020 de către Senat, în calitate de prim for sesizat, iar pe 24 februarie a fost votat decizional de Camera Deputaţilor.

Klaus Iohannis a promulgat legea care asigură sumele care să acopere plata TVA pentru bunurile şi serviciile achiziţionate prin Programul ROU-T-MOH

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 112/2020 pentru asigurarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii a sumelor necesare acoperirii plăţii TVA aferente bunurilor şi serviciilor achiziţionate în cadrul Programului ROU-T-MOH „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”, informează Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ are ca obiect de reglementare asigurarea sumelor necesare acoperirii plăţii TVA aferentă bunurilor şi serviciilor achiziţionate în cadrul Programului ROU-T-MOH „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”, de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătăţii. Acest program este finanţat de Fondul Global de Luptă Împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei, prin Grantul de Tranziţie ROU-T-MOH şi 2 este implementat de către Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Fundaţia Romanian Angel Appeal şi Asociaţia Română Anti-SIDA ARAS, pe perioada 1 octombrie 2018-31 martie 2021.

În cadrul programului menţionat sunt incluse o serie de activităţi dedicate întăririi capacităţii Ministerului Sănătăţii de a controla epidemia de tuberculoză (TB).

Klaus Iohannis a promulgat legea. O taxă importantă se plafonează la 100 de lei
Legea privind acordarea unor fonduri pentru un program de control al tuberculozei, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea privind aprobarea OUG nr.112/2020 pentru asigurarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, a sumelor necesare acoperirii plăţii TVA aferente bunurilor şi serviciilor achiziţionate în cadrul Programului ROU-T-MOH „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”.

Programul este finanţat de Fondul Global de Lupta Împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei, prin Grantul de Tranziţie ROU-T-MOH, şi este implementat de către Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Fundaţia Romanian Angel Appeal şi Asociaţia Româna Anti-SIDA ARAS, pe perioada 1 octombrie 2018 – 31 martie 2021. În cadrul programului sunt incluse o serie de activităţi dedicate întăririi capacităţii Ministerului Sănătăţii de a controla epidemia de tuberculoză.

Klaus Iohannis, întâlnire cu partidele din coaliţie la Palatul Cotroceni. Discuţii pentru relansarea economiei