Klaus Iohannis a promulgat legea vineri seară. Veste „de aur” pentru milioane de salariaţi

Angajaţii români vor avea acces la REVISAL, pentru a-și verifica singuri vechimea în muncă. Președintele a promulgat legea iniţiată de USR.

20 mai 2022, 19:24
Klaus Iohannis a promulgat legea vineri seară. Veste „de aur” pentru milioane de salariaţi

Klaus Iohannis a promulgat legea „REVISAL” vineri, care va deveni operabilă imediat ce apare publicată în Monitorul Oficial. Astfel, salariaţii îşi pot verifica singuri acum, online, vechimea în muncă, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei

La ce date vor avea acces angajaţii în REVISAL
„Registrul general de evidenţă a salariaţilor este accesibil online pentru salariaţi/foşti salariaţi, în privinţa datelor care îi privesc.

Dreptul de acces se limitează la vizualizarea, descărcarea şi tipărirea acestor date, precum şi la generarea online şi descărcarea unui extras din registru”, prevede legea.

INCREDIBIL! Doar 14 angajaţi din România au salarii de peste 20.000 de euro net pe carte de muncă. În ce domenii activează
De asemenea, actul normativ stabileşte că „vechimea în muncă şi/sau în specialitate poate fi dovedită şi cu extrasul, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului”.

„Metodologia de întocmire a Registrului general de evidenţă a salariaţilor, înregistrările care se efectuează, condiţiile privind accesul online al salariaţilor sau al foştilor salariaţi la datele din registru, inclusiv condiţiile privind dovada vechimii în muncă şi/sau în specialitate, precum şi orice alte elemente în legătură cu întocmirea acestora se stabilesc prin hotărâre a Guvernului”, mai stipulează actul normativ promulgat de Klaus Iohannis

Pensii 2022. Ministrul Muncii, anunţ special pentru 2,6 milioane de pensionari
În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii, se stabilesc procedura de acces online a salariaţilor sau foştilor salariaţi la datele din Registrul general de evidenţă a salariaţilor, modalitatea de generare şi descărcare a extrasului, precum şi condiţiile în care prin extras se poate dovedi vechimea în muncă şi/sau în specialitate, potrivit dispoziţiilor art. 34 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, mai stabileşte legea.