Pensii 2022. Ministrul Muncii, anunţ special pentru 2,6 milioane de pensionari

Ministrul Muncii, Marius Budăi anunțul momentului despre majorarea pensiilor și creșterea salariului minim cu 200 de lei.

19 mai 2022, 16:50
Pensii 2022. Ministrul Muncii, anunţ special pentru 2,6 milioane de pensionari

Pensii 2022. Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a afirmat joi că au fost evaluate peste 2,6 milioane de dosare de pensii, din 4,8 milioane de dosare, la un eveniment de specialitate.

Vouchere de vacanţă, bonuri de masă şi tichete cadou – veşti bune pentru angajaţi

Pensii 2022. Întrebat dacă ar putea creşte pensiile mai mici, el a răspuns că această discuţie este neconstituţională. „Această discuţie cu creşterea pensiilor mai mici este o discuţie neconstituţională şi am spus-o de mai multe ori. Noi vorbim de contributivitate şi vorbim de o valoare a punctului de pensie. Se majorează valoarea punctului de pensie, noi acceptăm această discuţie cu majorarea pensiilor în procent, dar pensia se majorează prin valoarea punctului de pensie. Putem face în schimb altceva pentru pensiile mici – ceea ce am făcut în primul pachet social, de la 1.600 până la 2.200 (de lei – n. r.) şi ceea ce facem acum cu acest voucher de 50 de euro o dată la două luni, dar să creştem discreţionar numai pensiile mici nu se poate”, a menţionat Marius Budăi, la o conferinţă organizată de Blocul Naţional Sindical (BNS), împreună cu reţeaua Faire Mobilitaet, confederaţia sindicală DGB şi Friedrich Ebert Stiftung.

EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţul momentului pentru români. Ar putea fi implementat un nou pachet de măsuri sociale

Totodată, el a precizat că voucherele vor fi acordate începând cu 1 iunie, anul acesta. „Este o activitate care este în dinamică şi în continuitate şi se va desfăşura până la sfârşitul anului, 31 decembrie. Dacă va fi o singură persoană în România care nu va primi cardul acasă în luna iunie şi îl va primi pe 1 sau pe 2 iulie nu înseamnă ca banii aferenţi lunii iunie vor fi pierduţi”, a adăugat ministrul.

Ministrul Muncii: Când a vorbit Marcel Ciolacu de impozitare progresivă, s-a gândit să acordăm anumite deduceri pentru cei cu salarii mai mici

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat, marţi, că liderul PSD Marcel Ciolacu vorbea despre acordarea anumitor deduceri pentru persoanele cu salarii mai mici, atunci când a lansat ideea impozitării progresive şi nu se referea la introducerea unor cote mai mari de impozitare, deoarece există aceste probleme cu preţurile.

„Când a vorbit Marcel Ciolacu de impozitare progresivă, nu s-a gândit la a introduce, în primă fază, cote mai mari de impozitare, ci, din cauza problemelor apărute cu preţurile, să acordăm anumite deduceri pentru cei cu salarii mai mici. Asta a fost baza discuţiei, nu neapărat pentru a introduce categorii de impozite mai mari. Va solicita preşedintele partidului o discuţie în coaliţie, ce va ieşi din coaliţie vom comunica”, a afirmat Marius Budăi, la o conferinţă de presă.