Klaus Iohannis a promulgat mai multe legi. Ce schimbări îi aşteaptă pe români!

Klaus Iohannis a promulgat vineri mai multe legi. Printre ele se numără şi legea privind protecţia drepturilor persoanelor diagnosticate sau suspectate a fi diagnosticate cu boli sau afecţiuni alergice, informează Administraţia Prezidenţială.

08 ian. 2021, 16:16
Klaus Iohannis a promulgat mai multe legi. Ce schimbări îi aşteaptă pe români!

Klaus Iohannis a promulgat mai multe legi.  De asemenea, Preşedintele  a sesizat vineri Curtea Constituţională referitor la legea privind unele măsuri vizând republicarea actelor normative în Monitorul Oficial.

Klaus Iohannis a promulgat mai multe legi. Ce schimbări îi aşteaptă pe români!

Decret pentru promulgarea Legii privind prevenirea, diagnosticarea și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale din unitățile medicale și din centrele rezidențiale pentru persoanele adulte aflate în dificultate din România (PL-x 537/08.09.2020);

Decret pentru promulgarea Legii privind protecția drepturilor persoanelor diagnosticate sau suspectate a fi diagnosticate cu boli sau afecțiuni alergice (PL-x 59/17.02.2020);

Actul normativ are ca obiect de reglementare instituirea cadrului normativ pentru protecţia, siguranţa vieţii şi respectarea, în condiţii de egalitate şi nediscriminare, a drepturilor persoanelor cu boli şi afecţiuni alergice, precum şi ale persoanelor care prezintă suspiciunea de a fi diagnosticate cu astfel de boli şi afecţiuni.

Soluţiile legislative vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a integrării sociale a persoanelor care suferă de boli şi afecţiuni alergice, diagnosticarea rapidă a persoanelor care prezintă suspiciune de boli şi afecţiuni alergice, precum şi creşterea nivelului de conştientizare a populaţiei asupra gravităţii bolilor şi afecţiunilor alergice.

Decret pentru promulgarea Legii privind Statutul personalului profesionist operativ de intervenție din cadrul serviciilor civile care asigură asistență publică medicală de urgență și prim ajutor calificat (PL-x 355/20.09.2016).

Iohannis atacă la CCR legea privind unele măsuri care vizează republicarea actelor normative în Monitorul Oficial

Iohannis a sesizat vineri Curtea Constituţională referitor la legea privind unele măsuri vizând republicarea actelor normative în Monitorul Oficial.

Actul normativ adoptat decizional, pe 15 decembrie 2020, de către Camera Deputaţilor prevede republicarea legilor, a ordonanţelor şi ordonanţelor de urgenţă, precum şi a hotărârilor Guvernului care au caracter normativ va fi realizată după avizarea de către Consiliul Legislativ a formei republicabile, la sesizarea Secretariatului General al Camerei Deputaţilor, al Senatului sau al Guvernului, după caz.

În situaţia în care Consiliul Legislativ emite aviz negativ, actul normativ în cauză nu va fi republicat. Măsurile intră în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi-a schimbat radical abordarea faţă de COVID-19. „Simpla răceală” care a dus la decretarea stării de urgenţă


loading...