Klaus Iohannis a semnat. Cine sunt cei trei noi judecători de la CCR. Azi au depus jurământul (VIDEO)

Curtea Constituțională a României (CCR) are trei noi judecători. Aceștia au depus jurământul de învestire sâmbătă dimineață, 11 iunie, în cadrul unei ceremonii la care a participat Klaus Iohannis.

11 iun. 2022, 13:47
Klaus Iohannis a semnat. Cine sunt cei trei noi judecători de la CCR. Azi au depus jurământul (VIDEO)

Președintele de la Cotroceni, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și Florin Cîțu, președintele Senatului, au luat parte la ceremonia de învestire a celor trei noi judecători de la CCR.

Au depus jurământul ca judecători ai CCR Mihaela Ciochină, Iuliana Scântei şi Bogdan Dimitrie Licu. Mandatele magistraților sunt de nouă ani.

 

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru noi judecători de la CCR

 

În data de 3 mai, Camera Deputaţilor a adoptat numirea prim-adjunctul procurorului general Bogdan Licu, propus de PSD, în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în locul lui Valer Dorneanu.

Tot atunci, Senatul a votat-o pe senatoarea PNL Laura Iuliana Scântei ca judecător al CCR, pentru un mandat de 9 ani, începând cu 11 iunie.

USR a contestat la CCR cele două numiri. Curtea Constituţională a României a respins, în 18 mai, sesizările USR cu privire la numirea de către Parlament în funcţia de judecător al CCR a lui Bogdan Licu şi a Iuliei Scântei.

Sâmbătă, Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj magistraților.

„Este o muncă de mare răspundere şi sunt convins că o veţi duce cu succes la un bun sfârşit. La fel, doresc mult succes judecătorilor constituţionali care îşi continuă mandatul şi tuturor împreună vă doresc să vegheaţi la respectarea Constituţiei şi să fiţi un factor de echilibru în societatea din România”, a declarat Klaus Iohannis.