Klaus Iohannis a semnat decretele de numire pentru Daniel Suciu şi Răzvan Cuc

Publicat: Joi, 21 Februarie 2019 19:47 // Actualizat: Joi, 21 Februarie 2019 21:05 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis a semnat decretele de numire pentru cele două portofolii din Guvernul Dăncilă rămase fără titulari.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 21 februarie a.c., următoarele decrete: Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a domnului Vasile-Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice şi Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a domnului Alexandru-Răzvan Cuc, ministrul transporturilor.

Citeşte şi: Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis lui Klaus Iohannis noile nominalizări pentru Guvern. Cei doi au discutat şi la telefon

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, miercuri, președintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a miniștrilor pentru portofoliile Dezvoltării Regionale și Transporturilor. Ulterior, şeful statului şi premierul au avut, miercuri, şi o discuţie telefonică, potrivit unor surse oficiale citate de Agerpres.

"Am făcut aceste nominalizări pentru a pune capăt situației de blocaj a activității Guvernului, mai ales că perioada de interimat la cele două ministere expiră. Dezvoltarea regională și transporturile sunt două domenii cheie, pentru care am prevăzut prin legea bugetului de stat sumele necesare pentru realizarea investițiilor de care România are nevoie. Pentru buna implementare a proiectelor de investiții este necesară coordonarea de către miniștri cu atribuții depline în exercitarea funcțiilor. Îmi exprim speranța că interesele României vor prima și, în scurt timp, Guvernul va putea să-și desfășoare activitatea în echipă completă", a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Executivul României va continua să își îndeplinească angajamentele asumate și va acționa pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare în interesul cetățenilor, cu accent pe dezvoltarea investițiilor și creșterea veniturilor populației. Totodată, Guvernul României își va exercita, în continuare, cu responsabilitate mandatul Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Cuc după nominalizarea la Transporturi: Mulţumesc premierului Dăncilă pentru încredere, preşedintelui Dragnea că a crezut în mine şi liderului PSD Neamţ pentru susţinere. Preiau cu şi mai multă hotărâre proiectele de infrastructură

Deputatul PSD Răzvan Cuc mulţumeşte, într-o postare pe Facebook, după nominalizarea la Transporturi, premierului Dăncilă pentru încredere, preşedintelui Dragnea că a crezut în el şi liderului PSD Neamţ, al cărui membru este, pentru susţinere. "Preiau cu şi mai multă hotărâre proiectele de infrastructură", spune el.

"Mulţumesc tuturor colegilor din PSD pentru votul dat în cadrul şedinţei CEX şi în special premierului Viorica Dăncilă pentru încrederea de-a face parte din echipa sa, preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru că a crezut în mine dar şi liderului PSD Neamţ, Ionel Arsene, pentru că m-a sprijinit cu toată determinarea. Votul primit astăzi mă onorează şi mă determină să preiau cu şi mai multă hotărâre proiectele din infrastructură care aşteaptă să fie soluţionate de luni bune", scrie Cuc.

El se declară conştient că "Ministerul Transporturilor are nevoie urgentă de un titular care să pună în practică proiectele de infrastructură pentru 2019, mai ales într-un moment în care deţinem Preşedinţia rotativă a Consiliului UE şi avem pe agenda europeană foarte multe dosare care ţin de Ministerul Transporturilor".

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi seară, că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru ministerele Dezvoltării şi Tranposturilor, după ce Comitetul Executiv al PSD a votat. Propunerile sunt Daniel Suciu, liderul deputaţilor PSD, pentru Dezvoltare şi Răzvan Cuc pentru Transporturi. "Îl voi şi suna pe domnul preşedinte Iohannis şi sper ca de această dată să fim cu toţii responsabili", a spus premierul.

Daniel Suciu, după nominalizarea la Ministerul Dezvoltării: Le mulţumesc premierului Dăncilă şi preşedintelui Dragnea pentru această uriaşă responsabilitate şi le sunt îndatorat tuturor colegilor din ţară pentru încredere şi susţinere

Deputatul PSD Daniel Suciu a scris, într-o postare pe Facebook după nominalizarea la Ministerul Dezvoltării, că le mulţumeşte premierului Dăncilă şi preşedintelui Dragnea pentru această uriaşă responsabilitate şi că le este îndatorat tuturor colegilor din ţară pentru încredere şi susţinere.

'Viaţa ne oferă lecţii, satisfacţii şi provocări iar ele nu sunt niciodată întâmplătoare. De-a lungul anilor am înţeles acest lucru şi am rămas mereu cu capul pe umeri şi încrezător în Bunul Dumnezeu. Le mulţumesc premierului Dăncilă şi preşedintelui Dragnea pentru această uriaşă responsabilitate şi le sunt îndatorat tuturor colegilor din ţară pentru încredere şi susţinere", scrie Suciu pe Facebook.

El mulţumeşte şi colegilor săi "bistriţeni şi sîngeorzeni", inclusiv liderului filialei PSD Bistriţa Năsăud, Radu Moldovan.

"Colegilor mei bistriţeni şi sîngeorzeni, alături de care muncesc de atâţia ani, le spun că o voi face şi de acum cu acelaşi devotament şi dorinţă de a construi. Radu Moldovan şi PSD Bistriţa-Năsăud, mulţumesc!", scrie el.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi seară, că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru ministerele Dezvoltării şi Tranposturilor, după ce Comitetul Executiv al PSD a votat. Propunerile sunt Daniel Suciu, liderul deputaţilor PSD, pentru Dezvoltare şi Răzvan Cuc pentru Transporturi. ”Îl voi şi suna pe domnul preşedinte Iohannis şi sper ca de această dată să fim cu toţii responsabili”, a spus premierul.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern Klaus Iohannis PSD Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 feb 07:45
Răspunde | Votează email 0 email
costica alexa
Frica la facut sa semneze ca au spus cati bani pierde Romania zilnic datorita tov. politruc, nu cred ca-l mai crede cineva ca=i iubeste pe romani si Romania.
1
EUR
4.7274
RON
19 Aug
noapte 15 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H