Klaus Iohannis a semnat decretul privind înfiinţarea Comisiei de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro

Publicat: Luni, 05 Noiembrie 2018 13:29 // Actualizat: Luni, 05 Noiembrie 2018 13:29 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind înființarea, organizarea și funcționarea Comisiei Naționale de fundamentare a Planului național de adoptare a monedei euro. 

Administraţia prezindenţială a anunţat luni că şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 24/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea Comisiei Naționale de fundamentare a Planului național de adoptare a monedei euro (PL-x 271/02.05.2018).

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei Naţionale de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro, organism consultativ, fără personalitate juridică, în vederea identificării acţiunilor şi a promovării reformelor necesare modernizării economiei româneşti pentru trecerea la moneda euro, având rolul de a pregăti calendarul de intrare a României în Mecanismul unic de supraveghere şi de adoptare a monedei euro.

De asemenea, proiectul de lege stabileşte conducerea Comisiei, componenţa acesteia, atribuţiile, modul de desfăşurare a lucrărilor, precum și relaţia acesteia cu Consiliul de Programare Economică şi Comisia Naţională de Prognoză. Mai mult, până la data de 15 noiembrie 2018, Comisia Naţională va prezenta spre asumare politică de către partidele politice parlamentare, calendarul de trecere la moneda euro și Planul național de adoptare a monedei euro, urmând ca, ulterior, instituţiile publice abilitate să supună aprobării Guvernului și Parlamentului proiectele de acte normative necesare implementării măsurilor propuse.

Totodată, cheltuielile legate de organizarea, funcționarea și activitatea specifică acesteia se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Comisia Naţională îşi va desfășura activitatea în mod independent.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8419
RON
02 Jun
noapte 7 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H