Klaus Iohannis a semnat decretul, vin bani în an electoral: 700 de lei intră în contul pensionarilor cu venituri mai mici de 2.000 de lei

Înainte de sfârşitul săptămânii, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o serie de acte normative importante, care se aplică imediat ce apar publicate în Monitorul Oficial.
Filip Stan
21 iun. 2024, 13:52
Klaus Iohannis a semnat decretul, vin bani în an electoral: 700 de lei intră în contul pensionarilor cu venituri mai mici de 2.000 de lei

Klaus Iohannis a promulgat, legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 74/2022 privind acordarea unui ajutor financiar pensionarilor sistemului public de pensii, ai sistemului pensiilor militare de stat, precum şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, în luna iulie 2022. Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 74/2022, prin care se instituie acordarea unui ajutor financiar, în cuantum de 700 lei, pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

Klaus Iohannis a promulgat şi entru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2024 privind gestionarea financiară a alocărilor din Fondul european pentru afaceri maritime, pescuit şi acvacultură aferente politicii comune de pescuit şi politicii maritime integrate la nivelul Uniunii Europene, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru perioada de programare 2021 – 2027.

Iohannis a semnat două legi importante. Schimbări pentru mulţi români

Actul normativ menţionat mai sus are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului financiar general aplicabil proiectelor finanţate din Fondul European pentru Afaceri Maritime, Pescuit şi Acvacultură şi atribuţiile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în vederea asigurării unui management eficient al FEAMPA în ceea ce priveşte gestionarea acestora prin conturi deschise la Banca Naţională a României şi/sau Trezoreria Statului. Totodată, se propune un cadru general pentru acordarea prefinanţărilor către beneficiari şi pentru utilizarea mecanismului cererii de plată şi/sau cererii de rambursare. Proiectul vizează asigurarea unui flux financiar constant la nivelul beneficiarilor, prin stabilirea normelor în materia efectuării plăţilor, avansuri, garanţiilor şi debitelor, respectiv completarea fluxurilor financiare cu reglementări specifice situaţiilor apărute în derularea fondurilor provenite din Fondul European pentru Afaceri Maritime, Pescuit şi Acvacultură.

El a mai semnat decretul pentru supunerea spre adoptare Parlamentului a aderării României la Protocolul referitor la stabilirea sediului, adoptat la Dijon la 21 mai 2022, de modificare a Acordului privind înfiinţarea Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului, adoptat la Paris la 3 aprilie 2001 (E 106 din 30 mai 2024) şi decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului-cadru privind înfiinţarea Alianţei Solare Internaţionale (ISA), deschis spre semnare la Marrakesh la 15 noiembrie 2016 şi semnat de România în Dubai, Emiratele Arabe Unite, la 3 decembrie 2023 (E 111 din 6 iunie 2024).

Legea prin care beneficiarii programelor de sprijin pentru crescătorii de suine şi cei din sectortul avicol, pot cere prelungirea cu 6 luni a aplicării clauzei suspensive, promulgată

Klaus Iohannis a promulgat legea, se schimbă Codul Fiscal. Cine scapă de taxe şi impozite

Preşedintele Klaus Iohannis a mai promulgat, vineri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 125/2023 pentru completarea art. 13 din Legea nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, precum şi a art. 12 din Legea 227/2018 privind aprobarea Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol.

Potrivit legii promulgate, beneficiarii Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, precum şi cei ai Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol, care au încheiat contracte de finanţare, pot solicita prelungirea cu maxim şase luni a perioadei de aplicare a clauzei suspensive.

Astfel, pentru beneficiarii Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, „perioada de aplicare a clauzei suspensive, în cazul beneficiarilor care au încheiat contracte de finanţare, se poate prelungi la solicitarea acestora cu maximum 6 luni de la împlinirea termenului de 12 luni, cu condiţia depunerii unei declaraţii pe propria răspundere conform căreia procedura de obţinere a documentelor nu este finalizată la data depunerii solicitării de prelungire”, potrivit OUG 125/2023.

Aceeaşi prevedere este valabilă şi pentru beneficiarii Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol.

Spynews
11 zile de bucurie și fericire pentru 5 zodii. Intră într-o perioadă de împlinire totală, până pe 25 iulie
Bzi.ro
Carmen Harra a spus totul despre căsnicia lui Smiley cu Gina Pistol: „El este un independent!“
Fanatik.ro
Cel mai mic oraș din România. Localitatea era renumită în trecut pentru zăcămintele uriașe de aur. Astăzi are numeroase obiective turistice și se află aproape de 2 aeroporturi importante
Capital.ro
Marea doamnă a filmului ne-a părăsit. Românii își iau adio: Nimic nu va mai fi la fel
Playtech.ro
Fiica lui Cristi Boureanu, apariție de INFARCT! Ioana e piesă la 23 de ani, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de conducere
Adevarul
Noi dezvăluiri despre atacatorul lui Trump. Ce se știe până acum despre Thomas Crooks: „Era tăcut, liniștit, lua mereu note bune la teste și era pasionat de istorie”
Spynews
Betty, fiica lui Florin Salam, lămurește situația. Ce se întâmplă, de fapt, între ea și Cătălin Vișănescu. Ce spune despre legătura cu Iuly Neamțu / VIDEO
Spynews
Petre Ștefan și Blvck Matias, surprinși în aeroport! Cei doi trapperi, acoperiți de bagaje în drum spre Beach, Please
Evz.ro
Destinul neștiut al lui Nico Williams, eroul care a adus Spania în extaz la Euro 2024
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy arbitră din lume s-a dezbrăcat! Cum arată femeia
wowbiz.ro
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”
Cancan.ro
Bombă la nunta lui Ianis Hagi! Gică Popescu a ajuns la Palatul Știrbey fără soția sa!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
A murit actrița Shannen Doherty cunoscută drept Brenda din „Beverly Hills 90210”: Aceasta suferea de cancer
Capital.ro
Românii primesc BANII ÎNAPOI. Se acordă pe loc, garantat. Legea e de partea lor
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, apariție de senzație la nunta lui Ianis Hagi
stirilekanald.ro
A murit marea actriță! Adio, doamnă!
substantial.ro
Cod roșu de caniculă extins în trei sferturi din țară: temperaturi record de până la 42 de grade
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
Shtiu.ro
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?