Klaus Iohannis a semnat luni decretele. Eliberarea din funcţie se produce imediat

Preşedintele României a semnat luni mai multe decrete de eliberare din funcţie a magistraţilor care cer pensionarea.

14 mart. 2022, 12:02
Klaus Iohannis a semnat luni decretele. Eliberarea din funcţie se produce imediat

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de eliberare din funcţie a trei magistraţi care se pensionează.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Administraţia Prezidenţială, şeful statului a semnat:

* decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Mihaelei Paraschiv – pensionare;

Iohannis, avertisment pentru români: „Războiul duce la creşterea preţurilor”. Ce spune de întâlnirea cu Kamala Harris
* decretul privind eliberarea din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Galaţi a lui Lucian Ovidiu Rău – pensionare;

* decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Marin Nicolae, procuror şef adjunct al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – pensionare.

 

Iohannis, discuţie cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, duminică seară, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski: „Vom avea grijă de toţi cetăţenii din Ucraina care sosesc în România”.

Preşedintele Klaus Iohannis a scris pe Twitter că tocmai a avut o conversaţie telefonică cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Klaus Iohannis a discutat la telefon cu Volodimir Zelenski. „Vom avea grijă de toţi cetăţenii ucraineni care ajung în România”
„L-am asigurat de sprijinul deplin al României pentru Ucraina atât bilateral, cât şi în UE. Hubul umanitar de la Suceava a început deja să livreze un prim ajutor. Vom avea grijă de toţi cetăţenii ucraineni care sosesc în România”, se arată în mesajul lui Iohannis.