Klaus Iohannis a solicitat Băncii Europene de Investiţii asistenţă tehnică pentru România

Publicat: Marţi, 09 Februarie 2016 21:55 // Actualizat: Marţi, 09 Februarie 2016 21:55 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis a primit marți, la Palatul Cotroceni, vizita delegației Băncii Europene de Investiții (BEI), conduse de șeful BEI, Werner Hoyer, context în care a solicitat instituției europene asistență tehnică pentru România și a menționat importanța creării unei Bănci de Dezvoltare pentru facilitarea marilor proiecte de investiții.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în cadrul întrevederii au fost prezentate rezultatele cooperării economice dintre România și BEI, în situația în care anul 2015 a consemnat totuși o reducere a finanțării contractate. În acest context, conducerea Băncii s-a arătat încrezătoare că nivelul finanțării va reveni rapid, pe fondul concretizării mai multor proiecte rămase nefinalizate.

În comunicat se mai arată că subiectul predilect al cooperării dintre România și Banca Europeană de Investiții vizează dimensiunea investițională a "Planului Juncker", derulat prin Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS). "La solicitarea președintelui României, conducerea BEI a oferit întreaga sa disponibilitate pentru a susține România prin asistență tehnică, expertiză asigurată de specialiștii Băncii în țara noastră", se precizează în comunicat.

CITEŞTE ŞI Preşedintele BEI, în vizită în România: Banca îşi consolidează sprijinul pentru creşterea economiei ţării

Președintele Klaus Iohannis a menționat importanța creării unei Bănci de Dezvoltare, ca vehicul investițional menit să faciliteze finanțarea marilor proiecte de investiții, subiect în legătură cu care conducerea BEI și-a anunțat, de asemenea, suportul tehnic. Discuțiile au vizat și cadrul legislativ național al parteneriatului public-privat și modalitățile în care acesta poate fi îmbunătățit, precum și nevoia de implicare consistentă a sectorului privat în acest tip de proiecte. "În contextul economic actual, în care România înregistrează o creștere economică robustă, conducerea Băncii Europene de Investiții a evidențiat nevoia continuării reformelor structurale, astfel încât să fie asigurat un cadru cât mai competitiv pentru evoluțiile economice viitoare", se mai arată în comunicat.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Administraţia Prezidenţială Banca Europeană de Investiţii BEI Klaus Iohannis
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 feb 22:21
... Klaus Iohannis a primit marți, la Palatul Cotroceni, vizita delegației Băncii Europene de...
09 feb 22:13
...a solicitat instituției europene asistență tehnică pentru România și a menționat importanța Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H