Klaus Iohannis a stat fără mască lângă președintele Letoniei, pozitiv la COVID-19

Pericol pentru sănătatea lui Klaus Iohannis. Seful statului a stat în Suedia lângă un presedinte infectat cu coronavirus. Dibn fericire, preşedintele României s-a testat şi nu are coronavirus.

14 oct. 2021, 15:18
Klaus Iohannis a stat fără mască lângă președintele Letoniei, pozitiv la COVID-19

Klaus Iohannis le cere românilor să se spele pe mâini şi să poarte mască, dar este surprins tot mai des fără protecţie sanitară. A fost fotografia la Congresul PNL fără mască, a fost surprins la Sibiu fără mască, deşi oraşul este în scenariu roşu, iar recent în Suedia a riscat din nou să ia coronavirus.

Presedintele Letoniei, Egils Levits, si-a facut un test rapid cu rezultat pozitiv după vizita in Suedia. El va face în curând şi un test PCR pentru a fi sigur că este sau nu infectat cu coronavirus. Klaus Iohannis a stat foarte aproape de presedintele Letoniei, la Malmo, în Suedia, acolo unde cei doi sefi de stat au participat la Forumul Internațional dedicat Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului.  Conform România TV, Administraţia Prezidenţială a anunţat că Iohannis s-a testat şi este negativ.

Preşedintele Letoniei, Egils Levits, a fost testat pozitiv la coronavirus, la întoarcerea din Suedia.

Consiliera pe Sănătate a lui Klaus Iohannis este izolată la domiciliu din pricina Covid

Rezultatul a venit la o zi după un test rapid la care a fost supus Levits miercuri seara, la întoarcerea dintr-o vizită de lucru în Suedia. Preşedintele leton va face şi un test PCR, a mai spus purtătorul de cuvânt, conform Agerpres.

Egils Levits a amânat întrevederea pe care o avea programată joi cu noul preşedinte al Estoniei, Alar Karis, care se află la Riga în cadrul vizitei sale inaugurale în statele baltice vecine. În schimb, Karis se va întâlni cu preşedinta Parlamentului Letoniei, Inara Murniece.

În februarie, Egils Levits, 66 de ani, a fost una dintre primele persoane vaccinate în Letonia împotriva noului tip de coronavirus, fiind vaccinat în faţa camerelor de filmat pentru a-i încuraja pe cei 1,9 milioane de concetăţeni ai săi să facă la fel.

În pofida eforturilor sale, campania de vaccinare din Letonia are un ritm foarte scăzut, iar rata de contaminare a crescut în mod semnificativ în ultimele săptămâni, determinând guvernul să declare, luni, stare de urgenţă, care va fi menţinută până pe 11 ianuarie anul viitor.

Preşedintele Iohannis și soţia, surprinşi fără mască pe stradă, deși legea îi obligă să o poarte. VIDEO

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat miercuri, 13 octombrie, la invitația prim-ministrului Regatului Suediei, Stefan Löfven, la Forumul Internațional dedicat Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului, organizat la Malmö, în Regatul Suediei.

Participarea președintelui Klaus Iohannis la Forumul Internațional de la Malmö s-a înscris în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce privește consolidarea educației despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, precum și pentru promovarea valorilor europene, a toleranței și a respectului față de drepturile și libertățile fundamentale, a transmis Administrația Prezidențială.