Klaus Iohannis: „Alegerile locale nu mai pot fi amânate. Crearea de false aşteptări e practică electorală toxică”

Preşedintele României anunţă că s-au luat măsurile pentru ca toţi cei care vin la vot să fie protejaţi de coronavirus. 

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 14:30
Klaus Iohannis: „Alegerile locale nu mai pot fi amânate. Crearea de false aşteptări e practică electorală toxică”

„Alegerile locale au fost deja amânate, acum au fost luate măsuri pentru ca cetățenii să fie protejați. Nu știm acum cât va mai dura pandemia și de aceea alegerile locale nu mai pot fi amânate pe termen nedefinit.Provizoratul și lipsa de legitimitate dăunează democrației. Campania electorală a început deja, candidații își pot prezenta public proiectele. Din păcate, nu lipsesc inițiativele demagogice, e o competiție între proiecte. Campionul proiectelor fără acoperire e PSD. Fac apel la decență politică. Crearea de false așteptări e practică electorală toxică, ce face rău oamenilor. Dragi români, informați-vă, comparați ofertele electorale și alegeți în cunoștință de cauză”, a declarat Klaus Iohannis miercuri seară.

Klaus Iohannis: „Decizia de a deschide şcolile, deşi nu e uşoară, e corectă şi necesară” VIDEO

Klaus Iohannis a precizat, miercuri seara, la Palatul Cotroceni, că alegătorii care vor manifesta diverse simptome ale unor boli vor putea vota într-o cabină specială instalată în secțiile de vot. Iohannis a precizat că se ia în considerare și trimiterea urnelor mobile în astfel de situații.

”O cabină special destinată persoanelor cu anumite simptome este soluția discutată și vehiculată, iar în scurt timp vom avea cele mai clare soluții. Pandemia nu dispare până la alegeri, trebuie luate măsuri sanitare speciale pentru ca niciun alegător să nu se trezească infectat, nimeni din comisie să nu fie în pericol.”, a spus Klaus Iohannis.