Klaus Iohannis, anunţ crunt despre pensii. Lovitură teribilă pentru 5 milioane de români

Klaus Iohannis a avut o ieșire extrem de dură la adresa PSD, după ce social-democrații au amendat hotărârea Guvernului în privința pensiilor. Executivul a decis creșterea acestora cu 14%, dar PSD nu e de acord şi vrea 40%.

16 sept. 2020, 16:13
Klaus Iohannis, anunţ crunt despre pensii. Lovitură teribilă pentru 5 milioane de români

Klaus Iohannis acuzat în termeni foarte duri, miercuri, amendamentele pe care le-a impus PSD legii privind rectificarea bugetară, în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

„Pot să vă spun un lucru care sincer m-a întristat și chiar m-a surprins un pic: azi, în comisiile de buget reunite, PSD, cu sprijinul unor traseiști, a votat proiectul rectificării bugetare, și dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, ar costa peste 6% din PIB. Evident că acești bani nu există. PSD vrea doar să detoneze finanțele publice. Astfel de practici am mai văzut și pe vremea lui Dragnea. Nu vor decât să mai prindă câteva voturi, dar cred că nu vor prinde”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, atac devastator la adresa PSD: „Ce au votat ei ne va costa 6% din PIB”

Președintele României a refuzat să spună dacă va promulga inițiativa legislativă privind acordarea a 500 de euro stimulent de risc pentru profesori: „Voi spune când o voi avea legea în față”.

PSD a scos, în comisiile de specialitate din Parlament, articolul din rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%. În ciuda opoziției susținute a Guvernului la această nouă modificare de lege, social-democrații insistă că există bani pentru majorarea pensiilor cu 40%.

Klaus Iohannis, despre alegerile locale: „Nu îi lăsaţi pe alţii să decidă în locul vostru”

„Eu personal susţin cu mare entuziasm orice creștere de pensii, salarii, bonusuri pentru medici sau profesori. Trebuie însă să ținem cont de constrângerile bugetare, iar aceste creşteri vor fi posibile atunci când bugetul țării va permite astfel de creșteri. În acest moment, tot ce s-a putut, s-a realizat. Alocațiile copiilor sunt deja crescute și vor crește în continuare în etape. Pensiile au crescut de la 1 septembrie cu 14%. Este un fapt, se pot număra banii. Atât a hotărât Guvernul să se întâmple în acest an. Atunci când bugetul va permite noi creșteri, evident că ele vor fi puse în operă”, a mai spus Klaus Iohannis.


loading...