Klaus Iohannis, anunţ despre referendumul pe justiţie: „Trebuie lămurite legile justiţiei”

Imediat după scandalul OUG 13 președintele Klaus Iohannis a anunțat că vrea să facă un referendum pe justiție. A trecut aproape un an și această mutare nu s-a mai întâmplat. Totuși, șeful statului a dat și un termen pentru acest referendum. S-ar putea întâmpla după finalizarea legilor justiției.

15 feb. 2018, 19:13
Klaus Iohannis, anunţ despre referendumul pe justiţie: „Trebuie lămurite legile justiţiei”

„Trebuie lămurite legile justiţiei care trebuie puse în acord cu deciziile CCR. Vor ajunge la mine şi dacă sunt neclarităţi voi face anunţurile respective. Apoi putem discuta şi de altceva.”, a spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declanșat în 24 ianuarie procedura pentru organizarea referendumului, chiar în contextul imensului scandal declanșat de controversata Ordonanță de Urgență 13.

„Marti, 24 ianuarie a.c., Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a declansat, in conformitate cu prevederile art. 90 din Constitutia Romaniei, procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national: Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice”, anunța Administrația Prezidențială.