Klaus Iohannis susține că nu există varianta respingerii PNRR. ”Este un plan național, nu este o jucărie politică. Va fi implementat”

Președintele României susține că Planul Național de Redrasare și Reziliență va fi acceptat de Comisia Europeană deoarece este un plan bun pentru România.

27 apr. 2021, 19:16
Klaus Iohannis susține că nu există varianta respingerii PNRR. ”Este un plan național, nu este o jucărie politică. Va fi implementat”

Klaus Iohannis anunță că PNRR va fi acceptat. Președintele consideră că șansele sunt de 100%, iar planul va fi acceptat de Comisia Europeană fiind unul bun pentru România. Mai mult decât atât, președintele susține că cei din poziție sunt supărați și vehiculează povești.

„Șansele sunt de 100%! Vom avea un plan bun, bun pentru România, acceptat de Comisia Europeană și îl vom pune în practică. Nu e niciun semn de întrebare aici. Sunt povești vehiculate din partea opoziției. Sunt supărați că sunt în opoziție, dar planul merge înainte”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Războiul expulzărilor continuă. Consulul rus la Odesa a fost declarat persona non-grata

Klaus Iohannis anunță că PNRR va fi acceptat

Președintele a precizat că nu există varianta respingerii, susținând faptul că planul național nu este o jucărie politică, ci un plan care reflectă obiectivele României. Klaus Iohannis are încredere în PNRR și susține că acesta va fi implementat.

„Nu există varianta respingerii, nu e ca la examenul de Bacalaureat, unde ești admis sau respins. Este un plan național, nu este o jucărică politică. Acest plan național reflectă obiectivele României. Nu există varianta ca acest plan să fie respins. El poate fi negociat repede sau mai puțin repede. În final, el va exista și va fi implementat! ”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Klaus Iohannis anunță când începe marea relaxare: „Dacă nu ne vaccinăm, vom purta masca și vom avea restricții în continuare” – LIVE TEXT și VIDEO

Când se va ridica starea de alertă. Răspunsul lui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat că starea de alertă va fi eliminată atunci când specialistii vor spune că „putem continua si fara masurile speciale.

„Starea de alerta va fi ridicata atunci cand specialistii ne spun ca putem continua si fara masurile speciale. Este clar ca trebuie sa ne vaccinam, sa scada numarul de persoane care se infecteaza zilnic, sa scada numarul de persoane din terapia intensiva si foarte important eu imi doresc foarte mult sa scada mult, mult, numarul de decese”, a declarat seful statului.