Klaus Iohannis anunţă că premierul Orban ar putea demisiona. Reacţia lui Orban VIDEO

Klaus Iohannis anunţă că premierul Orban ar putea demisiona anul viitor și că s-ar putea face alegeri anticipate. Tot președintele susține că s-ar putea face o remaniere guvernamentală, potrivit România TV. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei întâlniri informale cu presa, la Palatul Cotroceni.

RomaniaTV.net
20 dec. 2019, 11:18
Klaus Iohannis anunţă că premierul Orban ar putea demisiona. Reacţia lui Orban VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că scenariul organizării de alegeri anticipate este 50% realist, arătând că există două variante pentru a se ajunge într-o astfel de situaţie.

Prima variantă luată în calcul varianta este ca Ludovic Orban să-şi dea demisia din funcţia de premier pentru a provoca alegerile anticipate. Varianta a fost prezentată de preşedintele Klaus Iohannis în cadrul unei întâlniri informale cu presa la Palatul Cotroceni. Şeful statului spunea că aceasta ar fi una dintre variante.

El a adăugat că declanşarea alegerilor anticipate reprezintă o decizie care aparţine Guvernului.

Potrivit preşedintelui, chiar dacă vor fi organizate alegeri anticipate, premier va fi tot Ludovic Orban.

Al doilea scenariu ar fi asumarea răspunderii Guvernului Orban pe mai multe proiecte de lege care pot până la urmă să ducă la depunerea unei moţiuni de cenzură şi chiar o cădere a Guvernului în Parlament.

 

 

Reacţia lui Orban

„PNL este partidul care vrea cel mai mult anticipate, dar suntem responsabili, nu ne angajam in procedura de aniticipate fara garantii ca se intampla. Pentru anticipate ori cade prin motiune ori isi da demisia premierul. Declansam anticipatele cand avem garantia ca exista jumatate din Parlament care nu voteaza două propuneri de guvern”.